Sykkeltyveriene fortsetter å øke

SYKLER PÅ AVVEIE: Krimsjef Rune Albertsen ved Fredrikstad politistasjon konstaterer at antall sykler på avveie øker jevnt. I januar var antallet sykkeltyverier mer enn fordoblet sammenlignet med måneden før.

SYKLER PÅ AVVEIE: Krimsjef Rune Albertsen ved Fredrikstad politistasjon konstaterer at antall sykler på avveie øker jevnt. I januar var antallet sykkeltyverier mer enn fordoblet sammenlignet med måneden før. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Bare hittil i år, har 97 sykkeleiere i Fredrikstad meldt sykkelen stjålet. Det er en økning på 34 prosent.

DEL

- Det er en jevn økning av sykkeltyverier. Det var en solid økning i fjor, og det har vært en økning hittil i år. Vi er absolutt ikke begeistret for denne utviklingen, sier krimsjef Rune Albertsen ved Fredrikstad politistasjon.

LES OGSÅ: Stanset tyv på stjålet sykkel

Mer enn fordobling i januar

Det var spesielt i januar at mange sykkeleiere ble stående uten sykkelen sin. 45 sykler ble meldt stjålet i årets første måned, noe som er mer enn en fordobling sammenlignet med fjorårets 20 sykkeltyverier.

LES OGSÅ: Det er et kjempeproblem

Over halvparten av syklene er tatt i sentrum, sier Albertsen. Han opplyser at politiet ukentlig tar personer med stjålne sykler, og mener det i de aller fleste tilfeller dreier seg om lokale tyver fremfor utenlandske tyveribander.

- Det hender jo en sjelden gang at vi ser at mange sykler forsvinner fra ett sted i løpet av et kort tidsrom, og vi tok én med ti sykler i fjor. Men det hører med til sjeldenhetene, sier Albertsen.

Lokale tyver som skal et sted

Han mener årsaken til tyveriene ofte er at tyven rett og slett skal komme seg et sted og trenger en sykkel.

- Vi tar ofte lokale rusmisbrukere som har stjålet en sykkel for å komme seg fra a til b, sier Albertsen. Han mener noe av økningen også skyldes at folk er blitt flinkere til å anmelde sykkeltyverier.

LES OGSÅ: Ingen økning i sykkeltrafikken

- Forsikringsselskapene setter jo det som krav, sier Albertsen. 

Lås den gjerne inn hjemme

Han råder folk til å skaffe seg en god lås, dersom de har tenkt å ha med seg sykkelen til sentrum.

LES OGSÅ: Fellestråkk på Hvaler mot nye mål

- Tenk også over hvor du setter fra deg sykkelen. Sørg for å sette den på et opplyst sted som er godt synlig for andre.  Og lås den gjerne inn på bopel når du kommer hjem, sier Albertsen.

Sørger du for å notere ned serienummeret på sykkelen, øker du samtidig sjansen drastisk for å kunne få igjen sykkelen dersom du har blitt frastjålet sykkelen.

Tar inn mange sykler

- Det er mange som melder sykkelen stjålet, men som ikke husker serienummeret. Da er det en vanskelig jobb å få sporet opp eieren og føre sykkelen tilbake til eier når vi har fått inn sykler. Hvis du anmelder tyveriet og har serienummeret på den, har du faktisk også muligheten for å få igjen sykkelen, sier Albertsen og viser til at politiet tar inn mange stjålne sykler.

LES OGSÅ: André får ikke ha syklene sine i fred

Bare på onsdag hadde han ni sykler i garasjen på politihuset. Og torsdag i neste uke skal 200 uavhentede hittegodssykler fra de aller siste månedene selges på auksjon.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.