– Det gjør meg skikkelig forbannet

Oppgitt: Terje Hansen er frustrert etter at noen har stjålet syklene hans til en verdi av 80.000 kroner i løpet av helgen.

Oppgitt: Terje Hansen er frustrert etter at noen har stjålet syklene hans til en verdi av 80.000 kroner i løpet av helgen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Terje Hansen er frustrert etter at frekke tyver har tatt seg inn i garasjeanlegget hans og robbet med seg flere verdifulle sykler.

DEL

Det var i løpet av helgen at de frekke tyvene tok seg inn i garasjeanlegget på Cicignon. Hansen og kona, som er ivrige hobbysyklister, hadde fem verdifulle sykler parkert i en igjenlåst bod i anlegget. Fire av dem ble stjålet.

– At folk bare kan ta seg inn i anlegget og ta med seg syklene våre føles fryktelig frustrerende. Jeg ble skikkelig forbannet, sier han.

LES OGSÅ: – Sykkeltyverier har blitt et kjempeproblem

Stor verdi

Han anslår at syklene er verdt rundt 80.000 kroner til sammen.

– Å sykle er hobbyen vår. Vi deltar i flere ritt og har investert ganske mye i godt utstyr. Da føles det bittert at noen er så frekke at de bare tar de med seg, sier han.

Sykkeltyverier har blitt et kjempeproblem for Fredrikstad-politiet. I løpet av 2014 ble det anmeldt nærmere 600 sykkeltyverier i distriktet. Og problemet har ikke sett ut til å avta i begynnelsen av 2015.

– Det er en stor utfordring. Bare i løpet av helgen ble det anmeldt minst tre forskjellige tyverier i Fredrikstad, sier krimsjef Rune Albertsen.

De aller fleste sykkeltyveriene i byen blir ifølge Albertsen gjort av lokale vinningskriminelle. I fjor høst aksjonerte politiet mot flere adresser i Fredrikstad i forbindelse med sykkeltyverier. I underkant av 20 sykler ble hentet inn – bare i løpet av én dag.

LES OGSÅ: Eksplosjon i sykkeltyverier

Brøt opp hengelås

Hos Terje Hansen hadde tyvene tatt seg inn i garasjeanlegget, og deretter brutt opp en hengelås på døra til sykkelboden. Syklene, to MTB-er, en landeveissykkel og en fat-bike, ble deretter lempet ut én etter én.

– At de lot en av syklene, som også var ganske verdifull, forteller meg at de trolig ikke hadde verdens største bil. Ellers sitter vi igjen med få spor, sier han.

Mandag var også Hansen på plass på politistasjonen for å anmelde tyveriet.

– Uansett hvor gode forsikringer vi har, så kommer vi tapende ut av det. Derfor håper jeg i det lengste at syklene blir funnet. Syklene er ganske spesielle, så jeg har selvfølgelig et håp om at tyvene blir tatt, sier han.

Sjekk denne frekke sykkeltyven som ble fanget på film i fjor høst:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken