Gå til sidens hovedinnhold

Sykepleierdagen: Vi feirer 12. mai med faget i front

– Årets internasjonale sykepleiedag ønsker vi skal være en hyllest til kommunens sykepleiere, skriver Rita Standal på den internasjonale sykepleierdagen.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Året 2020 vil for fremtiden bli husket som året da koronapandemien rammet Norge og verden. WHO erklærte 2020 for sykepleiernes og jordmødrenes år. Det er sykepleiemangel i hele verden og WHO ønsket med dette å være bidragsyter i å sette fokus på viktigheten av å ha nok sykepleiere for verdens befolkning.

Sykepleiere er samfunnskritisk personell, viktig for forebygging, behandling av sykdom og oppfølging av våre pasienter/brukere og innbyggere. Alle har vi møtt en sykepleier i forbindelse med egen helse mer enn en gang i livet. Sykepleiere er viktig for alle fra vugge til grav.

NSF i Fredrikstad er utrolig stolte av alle kommunens engasjerte sykepleiere som i disse dager virkelig har satt sin faglig kunnskap og kompetanse i front på vegne av fellesskapet.

I Fredrikstad møter du sykepleiere som er jordmor allerede før du blir født og når du blir født, helsesykepleiere på helsestasjonen, i skolehelsetjenesten og helsestasjon for ungdom, i hjemmesykepleien, på sykehjem, på akuttavdeling, i kortidsavdelinger, i rusomsorg og behandling, i rehabilitering/habilitering, på legevakt, på overgrepsmottak, i ulike bemannede boliger, i avlastningstiltak og dagtilbud. Alle har grunnutdanning som sykepleier, og mange har valgt å spesialisere seg med videreutdanninger innenfor sine fagfelt.

Årets internasjonale sykepleiedag ønsker vi skal være en hyllest til kommunens sykepleiere. Her har vi i disse koronatider sett og opplevd medlemmer som har stort engasjement for sine pasienter og brukere. De er fleksible, stiller opp for hverandre, jobber ekstra og tar doble vakter på dager der krisen har vært stor fordi kollegaer har vært eller er i karantene. Mange sykepleiere har i tillegg pålagt seg selv en form for karantene. De går på jobb og holder seg mest mulig hjemme for å unngå selv bli syk eller bidra til at andre blir syke.

Alle kommunens sykepleiere har brukt sitt fag og sin kunnskap, delt med kollegaer, våre innbyggere og gjort det de kan for å hindre smittespredning. NSF i Fredrikstad er utrolig stolte av alle kommunens engasjerte sykepleiere som i disse dager virkelig har satt sin faglig kunnskap og kompetanse i front på vegne av fellesskapet.

Gratulerer med den internasjonale sykepleiedagen!

Kommentarer til denne saken