Kongen kommer til Kalnes

Bekreftet: Sykehuset Østfold har fått bekreftet at Hans Majestet Kongen offisielt skal åpne det nye sykehuset på Kalnes i Sarpsborg.foto: Vidar ruud, NTB Scanpix

Bekreftet: Sykehuset Østfold har fått bekreftet at Hans Majestet Kongen offisielt skal åpne det nye sykehuset på Kalnes i Sarpsborg.foto: Vidar ruud, NTB Scanpix

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Hans Majestet Kongen kommer til Kalnes under den offisielle åpningen av sykehuset 30. november i år.

DEL

Det har Sykehuset Østfold fått bekreftet fra Det kongelige slott.

Programmet for den offisielle åpningen vil være klart i løpet av september.

Men det som er klart, er altså at Kongen kommer. Det er Sykehuset Østfold veldig glad for.

- Det blir en historisk begivenhet når vi skal vise Kongen og østfoldsamfunnet hvordan det nye sykehuset blir, sier administrerende direktør Just Ebbesen.

Starter 2. november.

4. mai ble den første pasienten tatt imot på Sykehuset Østfold Kalnes, og all virksomhet ved Sykehuset Østfold Veum flyttet inn i det nye sykehuset. 2. november vil de resterende arealene tas i bruk. Høsten 2014 reåpnet Sykehuset Østfold Moss etter omfattende renovering og ombygging.

Det regionale helseforetaket Helse Sør-Øst er sykehusets eier, og står ansvarlig for utbyggingen på Kalnes.

- Når Sykehuset Østfold Kalnes er i full drift i november, vil Østfold ha et nytt og topp utstyrt sykehus. Pasientene vil møte helsepersonellet i gode lokaler tilrettelagt for behandling med god kvalitet og høy pasientsikkerhet. Jeg ønsker Sykehuset Østfold og Prosjekt nytt østfoldsykehus lykke til med en krevende og spennende innspurt, sier administrerende direktør Cathrine M. Lofthus i Helse Sør-Øst i en pressemelding.

Sykehuset i rute

Prosjekt nytt østfoldsykehus har oppdraget med å prosjektere og bygge det nye sykehuset.

- Vi gleder oss til å se det nye sykehusbygget fylles med aktivitet. Prosjektet er i rute, og erfaringene fra de første månedene med drift er gode. Når Sykehuset Østfold tar i bruk de siste arealene er et av Fastlands-Norges største byggeprosjekt ferdigstilt et halvt år før den opprinnelige planen. På det meste har over 900 bygningsarbeidere vært i sving på tomta, sier prosjektdirektør Dag Bøhler i Prosjekt nytt østfoldsykehus.

Artikkeltags