Gå til sidens hovedinnhold

Mer datatrøbbel for sykehuset

Artikkelen er over 6 år gammel

Sykehuset Østfold har problemer med det nye datasystemet som skal tas i bruk på Kalnes. Et internt utvalg frykter for pasientsikkerheten, hvis ikke problemene løses.

Det var NRK Østfold som meldte om dataproblemene i dag tidlig.

I november flytter Sykehuset Østfold inn i nye lokaler på Kalnes. Da skal også nye datasystemer tas i bruk. Sykehuset er det første i landet som skal benytte programmet Elektronisk kurve for alle pasienter. Det er dette programmet som nå ikke fungerer optimalt. Elektronisk kurve skal blant annet sikre at pasienter får rette medikamenter til rett tid.

Dette er riktignok ikke første gang sykehuset har datatrøbbel.

I mars 2013 var nesten alle datasystemene ved Sykehuset Østfold ute av drift. Mye informasjon gikk tapt i datakollapsen og et stort arbeid måtte settes i gang for å rydde opp i etterkant.

Frykter for pasientsikkerheten

Journalutvalget ved sykehuset er nå kritiske til medikamentdelen av dataprogrammet Elektronisk kurve.

– Det gir problemer med å få ting unna, man får ikke snakket med pasienten og man blir sittende å holde på med tungvinte elektroniske løsninger som ikke er godt nok integrert, sier lederen av Journalutvalget, Lars Espen Ernø, til NRK.

– Vi har et tidspress på sykehuset i dag, og når vi får enda mer plunder og heft, så vil det bli et stort problem å få ting unna, og det er en stor pasientrisiko når man ikke får gjort ting i rett tid, legger han til.

I juni i fjor skrev Fredriksstad Blad om at datasystemer som skulle være klare til åpningen av det nye sykehuset, var betydelig forsinket.

- Forbedringer snart på plass

Den viktigste grunnen til å innføre Elektronisk kurve er å bedre pasientsikkerheten, forteller administrerende direktør ved sykehuset, Just Ebbesen, til NRK.

Han håper at sykehuset slipper å utsette bruken av programmet, og forsikrer at ledelsen er klar over manglene. Forbedringer er snart på plass, forteller han.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.