Gå til sidens hovedinnhold

Sykehjemsskam med Ap!

Artikkelen er over 1 år gammel

«Ventelistene for eldre kan aldri ha vært mer uverdig enn nå. Ingen fra Ap tar ordet når spørsmålene kommer.»

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Kommunen mangler rund 100 sykehjemsplasser, i følge svar på mine spørsmål i formannskapet den 17. september. Det faktiske forholdet er at Ap har revet 60 plasser Onsøyheimen, 16 i nabobygget (se bilde), 30 plasser Emil Mørch er nedlagt og de ville nedlegge Torsnes med 25 plasser.

I disse dager venter 40 på langtidsplass mens de ligger på korttidssenteret, 18 venter hjemme og 40 har søkt og ikke fått svar. I tillegg er det tatt i bruk dobbeltrom.

Ventelistene for eldre kan aldri ha vært mer uverdig enn nå. Ingen fra Ap tar ordet når spørsmålene kommer.

Eldreomsorg nedprioriteres. Ap og flertallet bruker 20 millioner til taksering for eiendomsskatt i disse dager, det står 49 millioner på næringsfondet, de bruker 80 millioner mer på sosialhjelp i år enn 2018 hvor størstedelen er konsekvens av bosetting.

Det er penger nok til eldreomsorg, men eldreomsorgen må prioriteres.

I dagens situasjon med Covid-19, mangel på besøk og sosial omgang samt mangel på sykehjemsplasser til de som trenger må det kunne påstås at det utøves stor urett mot våre eldre innbyggere.

Frp vil jobbe videre for åpning av Emil Mørch og presse på for nye Onsøyheimen.

Les også

Nygård svarer Laabak: Vi garanterer spadestikk i høst for nye Onsøyheimen

Les også

Onsøyheimen blir forsinket – byggestart er flyttet til august

Kommentarer til denne saken