Svømmere prikker NM-formen i Polen

PÅ GAMLE TRAKTER: Kongstensvømmernes trener Piotr Ludwizak (foran til venstre) har tatt med seg en bred tropp til Polen denne uken.

PÅ GAMLE TRAKTER: Kongstensvømmernes trener Piotr Ludwizak (foran til venstre) har tatt med seg en bred tropp til Polen denne uken.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

I trenerens hjemland Polen får Kongstensvømmerne lagt alt til rette for videre fremgang. – Dette er ideelle forhold, mener Piotr Ludwizak.

DEL

På hjemmebane sliter som kjent våre svømmere med treningsforholdene. I utgangspunktet hadde denne sesongen blitt et vakuum, ettersom Kongstenhallen er under ombygging. Men klubbens polske trener ante råd.

Flere ganger har Ludwizak gjennom sine kontakter ordnet treningsleirer i Polen og sist helg deltok de i en internasjonal konkurranse i Poznan.

Fikk booket anlegget

Den siste uken har de derimot lagt i treningsleir i Zakopane – byen som er mest kjent som polens vinterhovedstad på sportsfronten.

– I utgangspunktet får ingen lov til å leie dette sportsanlegget, ettersom det er tilknyttet toppidrettssatsingen i Polen. Men ettersom Piotr har sin sønn på svømmelandslaget fikk vi booket det hele uken, forteller Linda Hammer oppstemt.

Tilrettelagt

Hele 28 fra Kongstensvømmerne har denne uken fått boltre seg i det polske bassenget.

– For første gang på lang tid har vi mulighet til å trene ti økter på en uke. Vi har en treningsvillig gjeng som jobber målrettet for å utvikle seg, sier Piotr Ludwizak.

– Dette er ideelle forhold, hvor alt er tilrettelagt. Vi har utnytte denne uken maksimalt, noe som er viktig med tanke på de begrensede treningsmulighetene vi har hjemme, legger han til.

Et ungt team

Tilbakemeldingene Ludwizak og Hammer har fått fra utøverne har vært udelt positive.

– De har gitt uttrykk for at de gjerne vil komme tilbake hit. Uansett er det en nyttig erfaring for de aller yngste å få være med på en slik leir, sier den polske svømmetreneren.

– Vi har et ganske ungt team, så vi har satt oss en målsetting om at vi om to år skal delta med to stafettlag både på gutte- og jentesiden. Og da bør vi ha ambisjoner om å kjempe i toppen.

11 er kvalifiserte

Kongstensvømmerne har allerede 11 utøvere som er kvalifisert til NM i kortbane som i år avvikles i Stavanger i tidsrommet 10. til 13. mars.

– Madelen Olsen var den siste som klarte kravet, da hun svømte inn på tiden 27.32 på 50 meter fri, opplyser Linda Hammer.

Av medaljekandidater er det trener Piotrs sønn Piotr Matheus Ludwizak junior som det forventes mest av. I Poznan International Swimming Cup satt han stevnerekord på 100 meter rygg (55.07), 50 meter fri (23.89) og 50 meter rygg (25,25). Han vant også 50 meter rygg, samt tok sølv og bronse på henholdsvis 50 meter fri og 50 meter butterfly.

– En utøver med et stort potensial, fastslår Linda Hammer om trenerkollegaens sønn.

– Vi har vært gjennom en tung treningsperiode og er i rute til NM. Neste helg stiller vi med 15 utøvere under et stevne i Berlin, så vi er absolutt på reisefot om dagen.

PS: Martin Hammer deltar ikke i NM. Samme helg skal han i aksjon i Orlando, hvor målet er å kvalifiserer seg til EM på 50 og 100 meter fri.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags