Fra Polen til poolen

POLSK BOSS: Piotr Ludwiczak er aktiv ved bassengkanten. Denne helgen skal han lede sine utøvere under Kong Frederik Outdoor Open på sin nye hjemmebane. ALLE FOTO: GEIR A. CARLSSON

POLSK BOSS: Piotr Ludwiczak er aktiv ved bassengkanten. Denne helgen skal han lede sine utøvere under Kong Frederik Outdoor Open på sin nye hjemmebane. ALLE FOTO: GEIR A. CARLSSON

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Den polske treneren Piotr Ludwiczak (47) har ambisjoner om å løfte Kongstensvømmerne til toppen.

DEL

Denne helgen arrangeres Kong Frederik Outdoor Open for tredje gang, hvor Kongstensvømmerne stiller med hele 47 utøvere.

– Jeg har kommet til en klubb med store muligheter, og ikke minst er det lovende utøvere som ønsker å satse på sin sport, sier Piotr Ludwiczak.

Les også: Svømmere på Mallorca med ny trener

Kubb med visjoner

Kongstensvømmerne tok i sommer grep, da de valgte å ansatte den meritterte polske treneren på fulltid. Hjemme i Polen har han fått frem flere internasjonale svømmere i en liten klubb, og nå har han visjoner om å gjøre det samme i Plankebyen.

– På sikt håper jeg å kunne bygge et sterkt lag, som forhåpentligvis kan være blant de beste i Norge, sier Ludwiczak som allerede under senior-NM i mars forventer å se solide resultater.

Les også: - Smil, dere har tatt medalje

Mulig i Fredrikstad

– Jeg kommer fra Kolobrzeg - en by med under 50.000 innbyggere. I svømmeklubben hadde vi fire championer i ulike aldersklasser, samt deltagere i junior-EM. Fredrikstad er en større by, så hvorfor skulle ikke det samme være mulig her? spør Ludwiczak.

Han forteller at han har blitt godt mottatt i klubben.

– Presidenten (red.anm. Frode Eliassen) og trenerteamet har tydelig gitt uttrykk for at de ønsker denne satsingen. Da blir det min oppgave å være en motivasjonsfaktor for hele gruppen, samtidig som jeg har en veldig flott gjeng med utøvere å jobbe med.

Trener 06 på morgenen

Ludwiczak er klokkeklar på hva som må til for å bli en toppsvømmer.

– 20 timer svømming og fem timer fysisk trening må til hver uke. Utøverne er seriøse. Tre ganger i uken møter de opp klokken seks om morgenen for å gjennomføre den første økten.

– Skal du blir god er dette veien å gå, sier 47-åringen som denne sommeren har hatt med seg to topp-svømmere. Den ene er sønnen Piotr junior (19) og Gracjan Domnski (15). Begge stiller under helgens stevne i Kongsten-bassenget.

Satser på kravene

Linda Hammer, hovedtrener de siste 10 år har fortsatt som ungdomstrener i klubben.

– Vi har allerede fem som har klart å kvale inn til junior-NM i Alta, men vi har en målsetting om å stille med en bredere tropp. Forhåpentligvis klarer flere av våre svømmere kravene denne helgen, sier hun forventningsfullt.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags