Gleder seg over 55 millioner visninger på YouTube

Populær i England: Svein Gundersen har skrevet musikk til sju YouTube-episoder om Gråtass, eller Little Grey Fergie som han heter i England. Foto: Svein Kristiansen

Populær i England: Svein Gundersen har skrevet musikk til sju YouTube-episoder om Gråtass, eller Little Grey Fergie som han heter i England. Foto: Svein Kristiansen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Det siste året er Svein Gundersen (66) blitt en del av en internasjonal YouTube-suksess. Takket være en liten tass av en grå traktor med snille øyne.

DEL

– Nærmere 55 millioner visninger på YouTube. Det er ganske mye, er det ikke, spør Gundersen med et skjevt lite smil.

Musikk på YouTube

Siden 2002 har komponisten fra Fredrikstad skrevet musikk til Gråtass-universet som bretter ut livet til den vesle traktoren. For Sveins del har det resultert i 25–30 sanger og musikk til en spillefilm.

For en stund siden bestemte Morten Myklebust og Anne Thowsen i Fantasi-Fabrikken, som eier Gråtass, seg for å introdusere traktoren på det engelske markedet.

Selvfølgelig ble han hetende Little Grey Fergie, oppkalt etter den legendariske traktoren Ferguson TE 20 som ble født i England rett etter 2. verdenskrig.

– I fjor skrev jeg musikk til sju små YouTube-historier, hver på ca. fem minutter, som så ble porsjonert ut på nettet. Det ble en stor suksess som til nå ha resultert i mer enn 55 millioner visninger world wide, forteller Gundersen.

YouTube: Se og hør Grynets sang i Gråtass her!

Historiene har ingen dialog, bare musikk og lyder fra dyr, maskiner og mennesker.

– Jeg laget rett og slett filmmusikk som understreker handlingen i historien.Den eneste tradisjonelle sangen, er den som åpner hver episode, fremholder Gundersen.

Gråtass-musikal

Opprinnelig var det meningen at han skulle skrive musikk til ytterligere sju Fergie-episoder, men helseproblemer og generelt høyt arbeidspress satte en stopper for det.

Bestillingen ble dermed gitt til en annen låtskriver med sterke bånd til Fredrikstad.

– Lars Kilevold steppet inn for meg. Dermed er Fergie-musikken i trygge hender, smiler Gundersen.

Tro likevel ikke at han er ferdig med Gråtass-universet. Neste år setter Gråtassland i Kongeparken opp en splitter ny musikal.

Svein Gundersen har takket ja til å skrive musikken.

– Den skal være ferdig i midten av september. Det går akkurat, sier han.

Artikkeltags