Først må jeg spørre deg, Øivind N. Tolfsen, om du skriver fra Russland? Selvfølgelig lever vi i 2019, og slike fordommer burde faktisk ikke eksistere lengre. Heldigvis blir det mindre og mindre av dem år for år, så da har vi noe å se frem til.

Det spiller ingen rolle at to menn eller to kvinner ikke direkte kan få barn sammen, for det er faktisk ikke slik at alle par er sammen kun for å få barn, langt ifra. Jeg synes at du skulle gå og finne tilfeldige par på gaten og spørre dem om de kun ble sammen for at de skulle få barn, og da skal du nok bli overrasket.

Du skriver at jeg omgår fakta og logikk og kommer med svadasvar og får det bare til å handle om hva man selv føler og mener er rett, og at det man føler ikke alltid er rett. Da vil jeg peke direkte på det du i innlegget skriver om lhbtq+ og retten til å få barn. Selvfølgelig skal også lhbtq+ mennesker kunne ha barn sammen, da spesielt ved adopsjon.

Det er faktisk utrolig mange barn som ikke har foreldre som sitter og venter på å bli adoptert. Da er virkelig det eneste som spiller en rolle om de er gode foreldre og ikke hva som er mellom bena.

Jeg synes faktisk veldig synd på dine eventuelle familiemedlemmer som kanskje sliter med å finne ut av hvem de er selv, men da trenger de i hvert fall ikke lure på om du er fordomsfri lengre etter dette leserbrevet ditt.

Og så må jeg spørre: Mener du ærlig talt at man skulle fengsle og henrette mennesker på bakgrunn av legning? Hvis noen i din familie kom ut og levde ut hvem de er, hadde du da fortsatt anbefalt at de skulle bli fengslet eller henrettet slikt de fortsatt gjør i noen land i dag?

Når det kommer til Pride og Pride-paraden som vi i Fredrikstad også nå er veldig heldige med å ha fått i byen vår, så er det faktisk noe av det beste med sommeren: Å se så mange forskjellige mennesker gå i paraden og ikke være redd for å leve ut som sitt sanne jeg. Det er veldig vakkert med Pride-paraden.

Selv om leserbrevet ditt sjokkerer meg litt, så blir det heldigvis færre og færre med dine meninger, og det er jeg veldig takknemlig for. Og så er jeg veldig takknemlig for leserbrevet ditt ved at du viser at vi har en lang vei å gå i Norge også, før vi blir kvitt slik fordommer som du tydeligvis har.

Du avslutter også med å skrive at du personlig ikke har noe imot noen, virkelig? Etter det du skrev i leserbrevet, ditt så mener du at vi skal tro på det!

Før jeg avslutter vil jeg takke alle som virkelig står opp mot slike fordommer enten du er LHBTQ+ eller hetero.

Ingen er fri før alle er fri.