Svar til Lubiana: Gamle gubber skal holde kjeft om hva yngre, fruktbare kvinner skal få lov til

– Når det kommer til stykket, er det egentlig slik at du er imot abort på ethvert grunnlag. Si det som det er - og ikke pakk inn tøvet i mer tøv, skriver brevforfatterne i sin skarpe kritikk av Lino Lubiana og hans syn på bioteknologiloven.

– Når det kommer til stykket, er det egentlig slik at du er imot abort på ethvert grunnlag. Si det som det er - og ikke pakk inn tøvet i mer tøv, skriver brevforfatterne i sin skarpe kritikk av Lino Lubiana og hans syn på bioteknologiloven. Foto:

Av

– Ethvert fremskritt der kvinner får mer råderett over egne kropper og liv, er et godt fremskritt. Kvinners lykke må være opp til hver og en kvinne, og ikke opp til KrF, skriver Arnfinn Eide og Jarle Johannessen i dette tilsvaret om bioteknologiloven.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

«Eg berre spør» sier Lino Lubiana i et famøst leserinnlegg om den nye bioteknologiloven. Det er lite spørsmål å spore i teksten. Derimot er det breddfullt av kristenvedtatte sannheter, selvmotsigelser og religiøst oppgulp.

Menn er ifølge Lubiana redusert til den forsmedelige æren av å være sæddonorer. Det er nesten så man synes synd på Lubiana, undertrykt og redusert til en «sædskvett», som han mener at han er.

Han er svært bekymret over at barn mister «farsomsorgen» de har krav på etter menneskerettighetene. Mer enn femti prosent av alle ekteskap blir oppløst. Det er ingen ting som tyder på at barn av skilte foreldre kommer noe dårligere ut enn barn av gifte foreldre. Det er heller ikke påvist noe stort tap av «farsomsorg» for barn med enslige foreldre, heller ikke hos likekjønnede foreldre. Skal man ta
Lubiana på ordet, bør det straks innføres et forbud mot skilsmisse. Det kan sikre at barn i oppvekst får sin fulle kulturelle kapital, skal jeg ta deg på dine ord.

Det er omsorgsfullt av Lubiana å være så opptatt av likestilling. Kvinner skal åpenbart få lov, bare menn har gitt sitt samtykke. Nei, single menn kan ikke få barn. Hvilken genial oppdagelse! Men, kvinner kan få barn - og det, det er hele poenget. Dette er ikke opp til deg å bestemme. Gamle gubber skal i det hele holde kjeft om hva yngre og mer fruktbare kvinner skal få lov til, eller ikke. Ethvert fremskritt der kvinner får mer råderett over egne kropper og liv, er et godt fremskritt. Kvinners lykke må være opp til hver og en kvinne, og ikke opp til KrF.

Du vil
på den ene siden ikke at foster skal fjernes, men vil samtidig frata kvinner muligheten til å få barn, hvis de selv vil, men ikke får det til. Du møter deg sjøl i døra, men kjenner ikke igjen hvem du møter. En del fostre blir fjernet uten at det er påvist en eneste defekt, feil, eller andre fysiologiske årsaker som han være til hinder for et fullverdig liv. Likevel presterer du å skyve aborter av fostre med
påviselige defekter foran deg som argument mot den nye lovgivningen. Når det kommer til stykket, er det egentlig slik at du er imot abort på ethvert grunnlag. Si det som det er - og ikke pakk inn tøvet i mer tøv.

Du mener
at penger vil bli fratatt pasienter og brukt på andre pasienter hvis en ny lov om noe du er uenig i blir vedtatt. I neste uke vil du kanskje fortelle at pasientgrupper ikke skal settes opp mot hverandre. Dobbeltmoralen din kjenner ingen grenser.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken