SV har løsningen for utslitt ungdom

– Med heldagsskolen er man ferdig med skolen når man går hjem fra skolen, skriver Eidsvold og Waters, og mener ungdoms stress- og utslitthetsproblem dermed er løst.

– Med heldagsskolen er man ferdig med skolen når man går hjem fra skolen, skriver Eidsvold og Waters, og mener ungdoms stress- og utslitthetsproblem dermed er løst. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Nesten 50 prosent av opplyser at de blir utslitt av ungdomsskolen – SV har svaret på det, skriver Camilla Eidsvold og Silje Louise Waters.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I torsdagens bystyre skal UngData-undersøkelsen behandles. Den må tas på alvor. På ungdomsskolen i Fredrikstad opplyser over 50 prosent av jentene at de bruker mer enn én time på lekser hver dag. 27 prosent av elevene opplyser at de ofte eller svært ofte har mer skolearbeid enn de klarer å gjøre. 43 prosent sier de ofte eller svært ofte føler seg utslitt på grunn av skolearbeidet, og 46 prosent sier det samme om at skolearbeidet stresser dem.

Samtidig sier 22 prosent at de føler seg ensomme ganske eller veldig mye. Man kan selvfølgelig snu tallene på hodet og si at dette betyr jo at mange har det bra. Men forutsetningene for den gode skolen er at alle skal lykkes. Vi mener at SV sitter på mange svar på problemene som løftes frem i UngData-undersøkelsen:

Barnas fritid er like verdifull som voksnes fritid.

Svaret er heldagsskole. En skole hvor lekser og øving skjer på skolen, og hvor det også er mer plass til kreative fag og fysisk aktivitet, og hvor elevene får gratis skolemat. Vi mener at leksene skal gjøres på skolen, fordi hjemmelekser er med på å øke sosiale forskjeller, da ikke alle har de samme rammene og forutsetningene for å lykkes uten hjelp fra en lærer.

SVs politikk på skoleområdet er også understøttet av masse forskning, som viser at elever presterer bedre i teoretiske fag dersom de også driver med kreative, fysiske og praktiske fag. Og lærerplanen har vel knapt vært endret på siden 90-tallet. Når oppunder 50 prosent av barna våre sier at de sliter med belastning fra skolen, da må vi for pokker også lytte!

Med heldagsskolen er man ferdig på skolen når man går hjem fra skolen. Barnas fritid er like verdifull som voksnes fritid. Hvorfor skal vi ta den fra dem, og attpå fylle den med stress, uro og ensomhet?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken