To ganger i året samles ledere fra Norsk Studentorganisasjons rundt 30 medlemslag til ledersamling og denne helgen er samlingen for første gang lagt til Høgskolen i Østfold i Fredrikstad.

Studentleder ved Høgskolen i Østfold er Preben Reinaas Rotlid og han er dermed vert for rundt 30 studentledere fra hele landet denne helgen.

– Vi er samlet for å bli kjent med hverandre, utveksle erfaringer og få annet faglig innhold, forteller Rotlid til Fredriksstad Blad.

Han forteller at dette er en utfordring som krever litt planlegging.

– Men det er kjekt å vise frem Fredrikstad og Høgskolen i Østfold.

Lørdagen gikk med til seminarer og gruppearbeid, men på kveldstid er studentpuben booket og det blir muligheter for studentlederne til sette sitt preg på utelivet i byen.

– Norsk Studentorganisasjon (NSO) er blant landets største interesseorganisasjoner og representerer rundt 240.000 studenter, forteller Marte Øien.

Hun er leder i NSO og også på plass i Fredrikstad denne helgen.

NSO jobber med studentpolitikk. Konkret betyr dette temaer som å bygge nok studentboliger, å heve studiestøtten og å bedre kollektivtilbudet i studentbyene.

– Det viktigste på denne samlingen er erfaringsutveksling. Det sitter veldig mange dyktige mennesker som studentledere rundt i landet. Det at de får utvekslet erfaringer rundt det å være leder og sikrer et godt samarbeid seg imellom det kommende året er viktig, understreker Øien.