Søkte om 150.000 - fikk 250.000

Valgte: Patrick Sanches Skarnes (f.v.), Marion Schulze, Jenny Camilla Johansen, Hans Ludvig Sletvik, René Gilljam og Herman Rekve Lund er alle sentrale i studentens organisasjoner.

Valgte: Patrick Sanches Skarnes (f.v.), Marion Schulze, Jenny Camilla Johansen, Hans Ludvig Sletvik, René Gilljam og Herman Rekve Lund er alle sentrale i studentens organisasjoner.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Formannskapet var i det gavmilde hjørnet torsdag. Akkurat i passe tid for å løfte stemningen til fredagens personalfest i Studentsamfunnet.

DEL

Fredrikstad Studentsamfunn hadde søkt kommunen om en støtte på 150.000 kroner. Et enstemmig formannskap plusset like godt på beløpet med 100.000 kroner ekstra.

Studentby viktig

Ordfører Jon Ivar Nygård påpekte viktigheten av Fredrikstad som studentby, og minnet om at Studentsamfunnet ikke hadde mottatt støtte i fjor.

Høyres Peter Kuran var fullstendig enig, og det var også de øvrige politikerne. Dermed ble forslaget om 250.000 kroner enkelt og raskt klubbet gjennom.

– Vi er selvfølgelig veldig fornøyd med avgjørelsen, og politikerne skal ha ros for det. For Studentsamfunnet er 250.000 kroner et betydelig beløp, som dermed vil bidra til å gjøre Fredrikstad til en enda bedre studentby, sier Herman Lund, leder av Studentparlamentet for HiØ.
Han opplyser at skolen i Fredrikstad har rundt 2.000 elever, mens det totalt i Østfold er om lag 5.500 HiØ-studenter.

Leder jubler

Støtten fra kommunen er som nevnt til Fredrikstad Studentsamfunn, der Marion Schulze for tiden er leder.

– Det er flott at kommunen bidrar. Ikke minst er det et signal om at kommunen, som oss, jobber med et mål om å utvikle Fredrikstad som studentby, sier hun.

Studentsamfunnets store utgiftspost er drift av studentkroa, et viktig sosialt samlingssted.

– Det koster ganske mye å holde kroa i gang. Blant annet skal husleien betales. Heldigvis får vi støtte fra flere kanaler, blant disse også Værste som vi leier av, opplyser Marion.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken