Gå til sidens hovedinnhold

Strømprisen: Enorm profitt til noen som har fått klørne i folkets eiendom

«Jeg påstår likevel at denne energien, vannet om man vil, egentlig er det norske folks arvesølv, og burde bli behandlet som det.»

Debattinnlegg Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hva er det som gjør oss nordmenn så ekstremt tålmodige? Eller late? Eller dumme? Jeg er usikker på hva vi er.

Hvorfor jeg spør?

Fordi vi sitter dørgende stille og ser på at noen få personer har fått lov til å ta eierskap over hva som burde være hver eneste nordmanns eierskap. Den norske fjellheimen.

Hvorfor er dette interessant å debattere?

Jo. Fordi den jevne nordmann, som bor i et av de nordligste landene på jorda, og derfor også et av de kaldeste landene på vinteren, konstant blir oppfordret til å tenke miljø i alt han foretar seg. Også når det gjelder oppvarming av sine boliger.

Vi oppfordres til å tenke miljø og derfor ikke bruke fossilt brensel. Ei heller vil de at vi skal fyre med ved.

Nei. Strøm er hva vi anbefales å bruke. Det er fornybart og miljøvennlig. Derfor reagerer jeg, og jeg blir litt forbannet.

Jeg forstår og aksepterer at vi skal tenke miljø. Men hvorfor skal vi da måtte betale opptil fem ganger høyere pris i enkelte tidsrom på kalde dager?

Bare fordi «disse noen få personer» har fått klørne i folkets eiendom. Denne energien ligger i store vannbassenger i fjellheimen, Grådigheten har her fått innpass. Tykke kabler ligger i Nordsjøen og gir ekstreme inntekter og dermed overskudd til disse personene som eier aksjer i de store selskapene.

Men jeg påstår likevel at denne energien, vannet om man vil, egentlig er det norske folks arvesølv, og burde bli behandlet som det.

Ønsker vi for fremtiden at folkets energi, skal selges til utlandet, med den følge at nordmenn må betale fem ganger så høy pris for å kunne varme opp våre boliger? Eller bør vi reagere på denne urett og protestere mot denne handelen som folket må betale ekstra for.

Vi har kanskje fått det så godt at vi ikke gidder bry oss? Når alt kommer til alt, så kanskje ikke jeg heller gidder bry meg? Jeg har kanskje blitt for lat og komfortabel på mine gamle dager.

Men husk: Eierne strekker seg langt i å teste hvor høyt strømprisene kan settes, før det norske folk reagere. Og; De gjør det kun i profittens ånd. Sin egen profitt.

Les også

Nå blir det mareritt-priser på strøm

Kommentarer til denne saken