Gå til sidens hovedinnhold

Klare for neste runde av Strikkefestivalen

Artikkelen er over 4 år gammel

Bente Vold Klausen og Marit Larsen er i ferd med å legge opp høstens strikkefestival. De bruker fjorårets mønster som mal, men ble lange i maska da kommunen kuttet i støtten. Likevel er målet at minst 5.300 st(r)ikker innom.

Det betyr at det også i år blir mulighet for å ta seg en pinne eller to i Gamlebyen.   2017-utgaven er lagt til 22. til 24. september. I år bytter de torsdagen ut med søndagen.

I fjor besøkte 5.300 personer festivalen. Og arrangøren merket at interessen var stor. Strikkefolk kom fra hele Østlandet, men også fra Kristiansand og Stavanger – blant annet.

– Målet vårt er flere besøkende i år, sier Klausen.

Tøyer strikken

Bente Vold Klausen og Marit Larsen reklamerer med kurs, sju foredrag, flere utstillinger, strikkekafeer, «strikk & lyrikk», «strikk & bok», strikkecruise, hyggekveld og markedsplasser – for å nevne noe.

De to damene bak festivalen har både strikketøyet og snakketøyet med, der de sitter på en benk i Gamlebyen. I år tøyer de riktignok strikken, 33 kurs står på timeplanen.

– Det blir ikke bare ulike strikkekurs, vi har også kurs i hekling, spinning, treskjæring, veving og toving, sier Klausen.

Foreløpig har 200 personer meldt seg på kursene. Bare 25 prosent av dem kommer fra fylket vårt. 

Vil lære 90 barn å strikke

Nytt av året er at arrangørene tilbyr gratis strikkekurs for barn. Et prosjekt de har fått 30.000 kroner i støtte til av byjubileumskomiteen.

– Målet er at vi skal lære 90 barn å strikke. Og alle deltagerne får strikkepinner og garn med seg hjem etterpå, sier Larsen.

– Hvor lang tid tar det å lære seg strikking?

– For å lære det helt elementære, har vi lagt opp til 90 minutter, sier Larsen.

– Hvorfor har dere valgt strikkeopplæring til barn?

– Det er ikke bare gamle damer som strikker, vi ser at også et stort antall yngre driver med strikking. Samtidig ser vi at de helt unge er veldig opptatt av mobiltelefonen sin – og vi ønsker at strikking, som er gammelt håndverk, ikke skal gå i glemmeboken, sier de to arrangørene.

Bildeserie

Se bilder fra Strikkefestivalen (lørdag) 2016

 

Skuffet over kommunen

I fjor satt Strikkefestivalen igjen med et overskudd på 9.500 kroner.

– Vi skal gå i overskudd i år også, og vi er kanskje enda mer nøysomme i år. I fjor fikk vi 90.000 kroner i støtte, 50.000 av kommunen og 40.000 av fylket. I år har vi fått 10.000 kroner av kommunen, så vi er veldig skuffet, sier Larsen og Klausen som driver festivalen på dugnad.

Årets budsjett er på 450.000 kroner.

– Og det må holdes, vi ønsker ikke å bruke våre private penger på å dekke et eventuelt underskudd, sier arrangøren som ikke vil være vrang.

PS! Nytt av året er også Strikkegudstjeneste i Torsnes kirke – lørdag ettermiddag.

 

Bildeserie

Se bildene fra strikkefestivalen (fredag) 2016

 

Kommentarer til denne saken