Nyheten om at streiken var over kom tidlig lørdag morgen, og klokken 12 ble den offsielt avsluttet.

- Vi er strålende fornøyd, dette er en full seier, det viser seg at det lønner seg å stå sammen. Vi fikk det vi jobbet for, å heve lønnsnivået til arbeiderne, samt muligheten til å forhandle lokalt, sier en storfornøyd Hans Petter Pettersen i Fellesforbundet.

Leder i Fellesforbundet, Jørn Eggum var lørdag morgen klar på at det var arbeidsgiversiden som hadde måttet «bite i gresset og krype til korset».

Streiken har vart siden 24. april, og over 7.200 ansatte i hotell- og restaurantnæringen har vært tatt ut i streik. Mellom 700 og 800 bedrifter har vært rammet. Her i Fredrikstad har ansatte kun vært tatt ut i streik i to uker. Pettersen understreker at han uansett er strålende fornøyd med holdningen og innsatsen streikevaktene her i byen har lagt ned.

- Jeg ønsker å understreke at vi er veldig takknemlige for jobben streikevaktene har gjort og støtten fra Fredrikstad-samfunnet i denne tiden, understreker Pettersen.

- Gleder seg til å komme tilbake i jobb

Hovedtillitsvalgt ved Scandic City Fredrikstad, Astrid Brynildsen var også svært glad lørdag formiddag.

- Vi er veldig fornøyd med at vi har fått gjennom åvre ønsker og at streiken er over, sier hun.

- Hvordan har det vært å være i streik?

- Det er alltid tøft å stå i en streik, men vi har heldigvis hatt et godt forhold til ledelsen hele veien, så det har gått bra. Nå skal det bli godt å komme tilbake i vante rutiner og gjøre det vi faktisk kan, noen er jo allerede tilbake fra klokken 12 også, smiler Brynildsen.