Gå til sidens hovedinnhold

Støtter bygdekvinnenes krav om jordvern

Artikkelen er over 2 år gammel

Lino Lubiana, KrF, forsikrer overfor bygdekvinnelagene at seks partier i Fredrikstad støtter vern av Gudebergjordet, men er skuffet over at Ap ikke vil bidra til dette.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi har fått sterkt signal fra Glemmen, Onsøy og Rolvsøy bygdekvinnelag. I et innlegg FB 3.9. peker de på viktige momenter i kampen for å bevare matjorda. Appellen går til partiene: «Hvilke konkrete tiltak vil dere foreslå for å verne matjorda i kommunen vår.»

KrF Fredrikstad støtter betenkelighetene til bygdekvinnelagene 100 prosent, vi har de siste 12 årene konsekvent stemt imot alle forslag hvor nedbygging av dyrka mark er tema, eneste unntak er områder hvor det står om sikkerhet for liv og helse. Vi har programfestet at dyrka mark skal vernes. Den store testen ifht vern av matjorda vil være Gudebergjordet, hvor vår ordfører nylig med kraft uttalte: «Det skjer ikke på min vakt!»

I felleserklæringen om ny politisk kurs i Fredrikstad uttaler vi sammen med Høyre og Venstre: «Partiene vil bevare matjorda. Nedbygging av Gudebergjordet vil ikke være aktuelt i den kommende fireårsperioden.»

MDG, Senterpartiet, Pp, H, Venstre og KrF har gitt sterke signaler om at Gudebergjordet ikke skal bygges ned! Vi ser ikke at vi kan nå et slikt mål i et samarbeid med Ap.

Kommentarer til denne saken