Førstkommende onsdag arrangeres et av årets viktigste kulturarrangement i Fredrikstad. Jens O. Simensen med flere i gruppa «Kultur mot virus» arrangerer da en virtuell konsert for Fredrikstads befolkning.

Bakgrunnen er den dramatiske situasjonen som har oppstått for underholdningsbransjen på grunn av den pågående virusepidemien. Konserten arrangeres på City Scene – uten publikum til stede. Fredriksstad Blad streamer konserten og absolutt alle er invitert. Det er flere som planlegger lignende arrangementer rundt om nå. Noen artister gjør det fra sin egen stue – og andre forsøker andre løsninger.

Artister og frilansere innenfor underholdningsbransjen er i en situasjon nå som er unikt vanskelig for dem. Over natten ble alt borte. Heldigvis har myndighetene gjennom kriseordninger annonsert tiltak som vil hjelpe på. Kultur er kanskje ikke definert som samfunnskritisk slik som visse andre bransjer. Men vi snakker her om arbeidsplasser og levebrød for veldig mange mennesker. Dessuten skal vi ha en normal hverdag en gang etter dette også.

OBOS bidrar med store beløp til kulturaktiviteter fordi vi mener at en by med et rikt kulturliv er godt sted å bo. Det mener vi også i dagens situasjon.

Ved tidligere katastrofer har artister og underholdningsbransjen stilt opp for å hjelpe. Mennesker har behøvd støtte og hjelp etter hungersnød, jordskjelv, flyktningbølger og krig – bransjen har trådd til med stor dugnadsinnsats.

Nå er det på tide at vi stiller opp for artistene og underholdningsbransjen folkens!

Solidaritet med byens kulturarbeidere. «Inngangsbilletten» er kr 100 (eller gjerne mer) som vipses til 140374. Produsent og cam Erik Hagen Lyd: Gorm Lundgren, Lys: Roy Nilsen, Cam: Geir A. Carlsson og Kristoffer Bjerkelund.