Gå til sidens hovedinnhold

Pappajobben er viktigst for Wenstøb, som sier nei til gjenvalg til Stortinget

● Gir seg på Stortinget og i politikken ● Ingen dramatikk ifølge Wenstøb

Artikkelen er over 5 år gammel

Bengt Morten Wenstøb (53) vil bruke mer tid på å være far og sier nei til gjenvalg til Stortinget.

Wenstøb er pappa til Josephine (6) og Noah (5). Nå har han gitt beskjed til nominasjonskomiteen i Østfold Høyre om at han ikke er kandidat til en ny fireårsperiode på Stortinget.

– Alt har sin tid. Etter over 10 år som politiker, først i Fredrikstad og nå på Stortinget, er det greit å gi seg. Jeg ønsker ikke å sitte på Stortinget i mer enn en fireårsperiode. Når barna blir større vil jeg også prioritere å følge opp deres fritidsaktiviteter. Det største tillitsvervet jeg har fått er å være pappa, sier Wenstøb til FB.

Josephine på seks begynte ved Childrens´ International School på Mineberget i høst. Neste år er det Noahs tur.

Grundig vurdering

– Hvordan har det vært å være småbarnsfar og ha jobb på Stortinget?

– Vi hadde en grundig gjennomgang i familien i 2013, før jeg ble valgt inn på Stortinget, og vi visste hva vi gikk til. Jeg synes det har gått ganske bra, og vi har fått god hjelp. Jeg har kontakt med barna også når jeg er i Oslo. Jeg har sunget «bæ, bæ, lille lam» for barna i telefonen, på vei til Stortinget, sier Wenstøb som går tilbake til sin tidligere jobb som høyskolelektor ved Høgskolen i Østfold høsten 2017. Før det skjer, vil han være med å sette endringer i barnevernslovgivningen ut i livet. Wenstøb er medlem av arbeids- og sosialkomiteen.

– Vil ikke bli sjuende far

– Vil du stille til ledende verv i Fredrikstad Høyre?

– Nei, jeg ønsker ikke å bli en sjuende far i huset. Jeg gir meg i politikken for godt. Jeg liker å undervise og kommer til å gå tilbake til høyskolejobben for fullt. Jeg får gangavstand fra hjemmet på Trosvik til arbeidsplassen på Værste. Dette blir utmerket, sier han.

Wenstøb har også vært opptatt av barn i sin yrkeskarrière. Barnas rettigheter er et spesialområde, og han er glad for å ha fått lov til å konsentrere seg om velferdspolitikk og barns oppvekstforhold på Stortinget.

Får positive reaksjoner

– Hvordan reagerer dine kolleger på Stortinget på at du vil gi deg etter bare en periode?

– Jeg har ikke fått så mange reaksjoner ennå, men det er tydelig at de har forståelse for valget. Jeg fikk også «likes» da jeg fortalte om avgjørelsen på Facebook. Det er jo ikke så vanlig at en stortingsrepresentant velger å trekke seg etter bare en periode, sier Wenstøb til FB.

 

Kommentarer til denne saken