Gå til sidens hovedinnhold

Storesand-striden: Regler for folk, ikke omvendt

«Og det er de små ting som er enkle ting å forby som står først i forbudskøen.»

Debattinnlegg Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi i Høyre har stått på sidelinjen og sett med undring på det som foregår på Storesand. Her kan det se ut som at en masse folk er blitt overkjørt og fått ødelagt det de brenner for. Regelverket er grunnen kan vi lese, selv om regelverket har vært det samme i 11 år? Det er selvsagt folk og beslutninger bak regelverket og ikke minst folk som har besluttet at regelverket skal følges opp på en mer korrekt måte. Som politikere utenfor posisjonen vet vi dessverre like lite som du som leser avisa i en stadig mer lukket kommune. Men vi kan lese i avisas diskusjonstråd at endringene som er gjort skal opp til behandling i kommunestyret.

Hva om posisjonen Ap, SV, MDG og ikke minst Sp, som er selveste folkets parti, hadde snakket litt med brukerne av campingplassen på forhånd? Strategien kalles «kaffekoppstrategien». Hvis man hadde tatt en «kaffeprat» med folk som har meninger om hvordan campingen bør drives i stedet for å overraske med nye regler for dem det gjelder, så kunne dette fått et helt annet utfall.

Vi ser også at det hardner til med parkometre og stener som sperringer langs hele veien der det vanligvis går fotgjengere. Det her skal være en tilrettelegging for publikum og utrykningskjøretøyer? Endelig kom det som alle har ønsket seg: Parkometer og nummererte plasser, og sperringer for å hindre folk i å parkere utenfor veien? Dette har jo vært et kjempeproblem i alle år. Eller har det det? Har egentlig stenene i veikanten gitt dem som går langs veien noe bedre vilkår? Og er det virkelig sten i veikanten utrykningskjøretøy ønsker seg?

Les også

Fakta om driften på Storesand Teltplass

Vi ser fortsettelsen av en trend som har vart noen år. Det kan se ut som noen ivrer etter å forby mest mulig. Også ting som overhodet ikke skader noe. Og det er de små ting som er enkle ting å forby som står først i forbudskøen. De som ikke har kjøpt seg en plass i sola er de som det er enklest å hindre gjennom diverse reguleringer. I den sammenhengen gir det mening å hindre dem på campingen å campe. Her er det jo lett å lage forbud. Hvordan kan egentlig forestillingen om folk som driver kaksete camping med camping i store telt være mulig i Norges største hyttekommune, der hyttene gjennomsnittlig koster tre millioner, og tusenvis av rådyre båter der de små båtene koster én million?

Høyre er imot alle unødvendige forbud og mener det er de store linjene som er viktig. Altså ikke regelrytteri. Vi er for vern og regulering der det trengs og ønsker å tilrettelegge for folks tilgang til natur og aktiviteter. Vi synes parkering skal være gratis og at stensperringer langs hvalerveiene ser utrivelig ut. Vi ønsker oss mer åpenhet, både i politikken og for folk som ønsker å bruke naturen.

Les også

Nye regler og bedre tilrettelegging på Storesand

Les også

Campinggledene bør kunne deles av så mange som mulig

Kommentarer til denne saken