De siste dagene har det florert med kritikk mot statsminister Erna Solberg. Torsdag 18. mars sprakk nyheten om at Solberg hadde brutt smittevernsfaglige råd og regler. Det er imidlertid kritikken mot henne i etterkant, som jeg ønsker å nyansere.

La meg starte med å si at kritikken mot Erna Solberg er legitim, og at alle smittevernregler selvfølgelig skal følges. Likevel fremstår denne debatten, som et klassisk eksempel på en storm i et vannglass. I over ett år har Solberg ledet Norge gjennom en verdensomspennende pandemi. Der fikk hun innledningsvis masse skryt, for håndteringen og hennes lederskap, under denne vanskelige tiden.

De siste dagene har jeg sett og hørt enormt mye kritikk av statsministeren. Alt fra Aslak Eriksrud sin ramsalte kritikk på TV2 i beste sendetid, til utallige kommentarer fra ulike politiske redaktører, og ikke minst Ola og Kari Nordmann. Etter min mening er kritikken som nå rettes mot Solberg, uforholdsmessig stor. Ja, hun hadde fire gjester mer enn det som var lov, men la oss ikke glemme alt det positive hun har gjort. Det kan umulig være sånn at alt dette går i glemmeboken, bare fordi hun begikk en feil.

Det finnes nemlig mange av oss som har brutt smittevernregler eller anbefalinger. Jonas Gahr Støre gikk på trikken uten munnbind, og Ap-topp Bjørnar Skjæran var på nachspiel. Stabæk spillere brøt karantenereglene, og andre reiser til nabokommunen for å handle på polet eller trene. I tillegg vet jeg om personer som bruker engangsmunnbindet sitt flere ganger. Det er nemlig få av oss som er feilfrie, og dermed kan det vært lurt å feie for egen dør, før man kaster stein i glasshus.

Poenget er ikke å sammenligne bruddene over med hva Solberg har gjort, men snarere å bevise at alle kan gjøre feil. Kritikken mot Erna Solberg må roes kraftig ned, og spør du meg bør vi alle prøve å ta ett steg tilbake, å se det store bildet. Hun har vært og er ennå en dyktig statsminister, på tross av denne uheldige glippen.

Les også

Skal vi ikke være litt rause med Erna nå?