Gå til sidens hovedinnhold

Stø kurs mot nytt opprykk

Jobber knallhardt for å øke rekrutteringen og kunnskapen

Artikkelen er over 5 år gammel

Fredrikstad Lumberjacks har stø kurs mot opprykk for andre året på rad. Også på ungdomssiden jobbes det på spreng.

Etter helgens seier over tabellrival Larvik, opprettholder Fredrikstad en stø kurs mot opprykk for andre året på rad. Fredrikstad-trener Mehmed Veledar mener klubben har et voldsomt potensial.

– Vi kommer fra en storby i Norge, og potensialet er absolutt til stede. Likevel skal vi først sikre oss opprykket i år, slik at vi spiller i 2. divisjon neste sesong. Da begynner nivået virkelig å ligne på noe, utdyper han, og fortsetter:

– Vi har hatt en veldig fin utvikling det siste året, og dersom vi fortsetter i samme spor kan dette bli veldig bra, legger han til.

Satser på ungdommen

Basketklubben skiller seg også fra andre på en rekke området. I tillegg til å drive integreringsarbeid for ungdom med gratis basketskole, satser klubben også på utdannede trenere i alle aldersgrupper – der mange andre breddeklubber bruker foreldre.

– Forskjellen på basket og for eksempel fotball er stor. Når det kommer til basket har ofte foreldrene ingen erfaringen fra sporten selv, og kan ikke regler og slikt. Derfor er det helt essensielt for oss å ha sportslig kompetente trenere for ungdomslagene, slik at de unge er sikret en best mulig utvikling, sier styremedlem Magne Henriksen.

Han ønsker likevel ikke undergrave foreldrenes innsats.

– Det betyr ikke at vi ikke ønsker at foreldrene skal være involvert. Enhver klubb trenger engasjerte foreldre, og vi er intet unntak. Hos oss kan de være med som oppmenn og lagledere, og vi setter umåtelig stor pris på den innsatsen foreldrene legger ned, presiserer han, og bruker bortekamper som et godt eksempel.

– De små lagene spiller for eksempel bortekamper i Oslo omtrent annenhver helg. Det sier seg selv at vi er helt avhengig av foreldrene.

En del av den røde tråden med utdannede trenere er også å få unge talenter til å bli en ressurs i fremtiden.

– De som ønsker det får også et slags treningskurs, og noen av våre yngre spillere bidrar også som trenere på forskjellige lag, sier han.

Nært samarbeid

Fredrikstad har også startet et samarbeid med det som mange vil anse som hovedrivalen – nemlig Sarpsborg.

– Det er noe vi er nødt til å gjøre på noen av de yngre lagene, ettersom vi rett og slett ikke har nok folk. Det gagner både oss og Sarpsborg, så vi er veldig fornøyde med samarbeide med dem.

– Er det et lite nederlag å måtte samarbeide med «den andre byen»?

- Hehe, du får spørre de som spiller på lagene. Men for oss i styret er det helt uproblematisk. Sarpsborg spiller også sine kamper her i Lislebyhallen, så det er ikke en kjempeovergang. Samtidig har vårt A-lag hatt en mye større fremgang enn Sarpsborgs A-lag, så det er ikke noen kjemperivalisering mellom klubbene, sier Henriksen.

Kommentarer til denne saken