Juntti trener med Kråkene

Niklas Juntti

Niklas Juntti Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

IL Kråkene kan få på plass en bunnsolid back før den nye hockeysesongen spilles i gang. Niklas Juntti har over 300 kamper fra eliteserien og trener nå med byens ishockeylag.

DEL
Den tidligere Stjernen-kapteinen Niklas Juntti (36) har gjennomført to treningsøkter med IL Kråkene, og er sterkt ønsket av hovedtrener Anders Syversen.

- Dette er en spiller som oser erfaring og rutine, og ettersom vi har et ganske ungt lag er det klart det er fint med rutinerte spillere i stallen, sier Syversen til moss-avis.no.
- Det betyr mye å ha han her. Alle hever seg et ekstra hakk når en så rutinert spiller kommer inn. Det har vi sett på de to treningene Niklas har vært med på, og han ser ut til å gli godt inn i gjengen allerede, fortsetter Syversen.

Ikke bestemt seg

Svenskfødte Juntti har norsk statsborgerskap og står bokført med ikke mindre enn 331 a-lagskamper for Stjernen i Get-ligaen (inkludert sluttspill/kvalik red.anm). Ved utgangen av november i fjor, etter åtte og et halvt år i Fredrikstad-klubben, ble kontrakten hans avsluttet med begrunnelse økonomiske vanskeligheter. Etter en rettssak som endte med forlik, var det uvisst hva kraftbacken ville gjøre videre. Turen gikk altså til Moss.
- Det stemmer at jeg trener med Kråkene, men jeg har ikke helt bestemt meg for om jeg skal spille her kommende sesong, sier Niklas Juntti til moss-avis.no onsdag morgen.

Leder i klubben, Tage Pettersen, erkjenner overfor avisen at han har hatt mye annet å tenke på den siste tiden, og at han ikke er helt oppdatert på hvilke spillere som er aktuelle foran årets sesong. Han legger imidlertid ikke skjul på at Niklas Juntti ville være et ”kupp”.
- Det høres veldig bra ut med en så rutinert spiller. La oss håpe det går i orden, sier Pettersen til moss-avis.no.

- Det ligger mye til rette for at han spiller for Kråkene til vinteren, og det hadde vært veldig moro å fått det til, sier Anders Syversen.

Spillende hjelpetrener?

- Hva vil en slik spiller koste klubben?
- Planen er at han skal bidra litt rundt A-laget også, som en hjelpetrener med ekstra ansvar for trening på backsiden. Foreløpig har det ikke vært snakk om noen summer, men det blir ikke noen voldsomt dyr spiller for oss, sier Syversen til moss-avis.no.
- Om jeg går til Kråkene blir det både for å spille hockey og for å hjelpe til med utviklingen på backsiden, sier Juntti selv.

- Hvor sannsynlig er det at du ender opp i Kråkene-drakt?
- For å være ærlig hadde jeg egentlig tenkt til å legge opp, men dette tar jo mindre tid enn Get-ligaen, så det er jo klart det er noe jeg vurderer, sier han.

Positiv

Spilleren skal trene med klubben en tid til, og forventer å ta en avgjørelse om fremtiden om ikke alt for lenge.
- Det skal være klart om noen uker, senest.

Uavhengig av om Niklas Juntti signerer for det lokale ishockeylaget eller ikke, vil klubben bli enige om målsettingen for sesongen i løpet av helgen.
- Og det ser jo positivt ut. Vi har beholdt de fleste spillerne fra forrige sesong, så stammen er der. I tillegg har vi altså klart å få på plass gode tilvekster. Det bør bli en artig sesong, sier trener Anders Syversen.

Les også: – Godt å være ferdig med saken

Les også: Stjernen-rettssaken er i gang

Les også: Juntti, Berggren og Rahm måtte gå på dagen

Les også: Juntti, Berggren og Rahm har søkt advokathjelp

Artikkeltags