Forsterker med finskamerikaner

Tomas Sinisalo er klar for Stjernen. Finskamerikaneren har signert en kontrakt over to år.

Tomas Sinisalo er klar for Stjernen. Finskamerikaneren har signert en kontrakt over to år. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Tomas Sinisalo (26) blir Stjernen-spiller de to neste sesongene, noe trener Magnus Sundquist er overbevist om vil styrke stallen.

DEL

– Jeg ville vært interessert i han uansett hvilket lag jeg hadde trent, sier Magnus Sundquist om sin siste tilvekst.

Flere interesserte

Onsdag kunne klubben meddele at finskamerikanske Sinisalo har signert en kontrakt for to år. 26-åringen er født og oppvokst i Philadelphia, men har de siste to årene oppholdt seg i Danmark, der han det siste året har spilt for toppklubben Herlev.

Her står han bokført med 18 mål og 25 assist fordelt på 38 kamper denne sesongen. 26-åringen har i lengre tid stått høyt på Sundquists ønskeliste.

Jeg ville hatt han til Stjernen allerede i fjor

Det var derfor en fornøyd Stjernen-trener FB snakket med.
– Jeg ville hatt han til Stjernen allerede i fjor. Han har også lenge vist interesse for Stjernen, så dialogen har vært gjensidig, sier Sundquist.

Stjernen er imidlertid ikke den eneste klubben som har vist interesse for 26-åringen.
– Han hadde flere muligheter, og han kunne tjent mer penger på kortere tid i andre ligaer, men det er ikke noe han ønsker. At han blir i to år, passer oss bra med hensyn til kontinuiteten i laget. Grunnen til at han ønsket seg til Norge, er fordi den norske ligaen holder et høyere nivå enn den danske, sier Sundquist, som er full av lovord om Stjernens nyeste tilskudd.

– Har fulgt Stjernen

– Han er en bra person, en bra spiller, er seriøs, proff og ønsker å nå langt. Han er fysisk sterk og en intens spiller som kan skape mye, sier han.

– Samtidig skal man ikke tro at det er en Messias, som skal gjøre 100 poeng, som kommer. Den norske ligaen er for god til at én spiller skal kunne dominere alene, føyer han til.

Selv ser Sinisalo frem til å komme til Stjernen.
– Jeg har fulgt Stjernen denne sesongen, og klubbens plan er lyder veldig spennende. At jeg også får være en del av dette i mer enn én sesong, gjør at jeg gleder meg ekstra mye til å komme til Fredrikstad i sommer, sier 26-åringen, som flytter til Norge med samboer og en liten sønn.

Hockeybloggen meldte allerede 29. mars at Stjernen var på jakt etter 26-åringen. Les hele bloggen her: Finskamerikaner på vei til Stjernen

Artikkeltags