Gå til sidens hovedinnhold

Ber Morgan Andersen trekke seg

Artikkelen er over 10 år gammel

Rolf ”Roffen” Kirkevaag jr. (61) var den første som hentet ”bøtta” hjem med Stjernen. I brevsform oppfordrer han nå Morgan Andersen til å fratre enten som trener eller sportsjef.

I 1981 fikk ”Roffen” heltestatus i Stjernen, da Stjernen vant NM-finalene mot Vålerenga.

Del på Facebook

For to uker siden ble han hedret under 50-årsjubileumet hvor han ble tildelt en ærespris sammen med Finn Ragnar Olsen, Terje Pedersen, Alf Petter Green, Ørjan Løvdal, Reidar Sundt, Per Hasselgård og Bjørn Glosli.

”Roffen” har aldri lagt skjul på at han har Stjernen i sitt hjerte. Svigersønnen Andras Toft trener i dag Tønsberg som er ubeseiret i 1. divisjon og er  på vei opp i eliteserien.

Nå tar han et kraftig oppgjør med Morgan Andersen og hvordan Stjernen styres.

I et åpent brev til klubben og media ber han Andersen om å trekke se som trener eller sportssjef. Brevet følger i sin helhet under.

Fredriksstad Blad har vært i kontakt med Morgan Andersen som på nåværende tidspunkt ikke ønsker å kommentere saken.

 

Åpent brev til Morgan Andersen

Som tidligere spiller og trener i Stjernen, som nylig fikk ærespris og som tidligere hockey kollega i TV 3 tillater jeg meg å oppfordre deg til å fratre din stilling enten som sportsjef eller som trener.

Årsaken til at jeg gjør dette gjennom avisen er at jeg ikke lenger har tillit, verken til dine ord eller til dine handlinger. Jeg har gjennom mange år støttet deg i forbindelse med tidligere kontroverser men det kan jeg ikke lenger gjøre. Det er jeg helt sikker på at du forstår årsaken til.
Jeg vil så kortfattet som mulig begrunne min oppfordring:

1. Sportsjef og/eller trener kan ikke ha økonomisk oversikt når klubben har ni utenlandske spillere i stallen og det bare er lov til å ha syv på banen av gangen.

2. Sportsjef og/eller trener har valgt å avslutte engasjement med rutinerte defensive spillere p.g.a. vanskelig økonomi. Dette til tross for at laget, som har Norges beste målvakt, har store defensive problemer.

3. Sportsjef og/eller trener har signert dyre offensive spillere med liten suksess i andre norske klubber eller med høy alder, på tross av kjent økonomiske usikkerhet.

4. Sportsjef og/eller trener har før sesongen avsluttet samarbeid med offensive ledertyper som Magnus Selvaag og David Hnat uten å forhandle om fortsatt spill innenfor økonomiske rammer, basert  på arbeid og trenergjerning for yngre lag.

5. Sportsjef og/eller trener har ikke selv gått foran med å redusere sin egen inntekt på tross av at dette ville gi sterk signal effekt i forhold til den anstrengte økonomien.

6. Sportsjef og/eller trener har gjentatte ganger understreket satsingen på ungdomslinjen men for andre år på rad er div1. laget et av de dårligste i denne rekruttligaen. Dette selv om laget også har benyttet utenlandske spillere som ikke har kunnet spille på elitelaget.

7. Sportsjef og/eller trener har ikke hatt en konstruktiv dialog med et sportslig utvalg bestående av Terje Pedersen, Trond Magnussen og Lars Håkon Andersen som alle representerer noe av det ypperste Stjernen har hatt av spillere både når det gjelder hockeyforståelse, ferdigheter og menneskelige egenskaper.

8. Sportsjef og/eller trener har ikke vurdert sin egen stilling men vært med på å si opp assisterende trener på tross av manglende resultater så langt i sesongen.              

Konklusjonen må derfor være klinkende klar: Du må, for Stjernens beste, ta konsekvensen av den alvorlige situasjonen og følge oppfordringen om enten å si opp jobben som sportsjef eller å si opp som trener for elitelaget. Bare på denne måten kan Stjernens styre, og en eventuell ekstraordinær generalforsamling, evaluere din og andres jobb i systemet på en troverdig måte.

Med fortsatt stort hjerte for Stjernen.
Rolf ”Roffen” Kirkvaag.

Faller på egen urimelighet

Stjernen-leder Lars Joramo mener Rolf Kirkvaag Jr sine uttalelser faller på sin egen urimelighet.

– Hadde han snakket med oss først kunne han veldig enkelt fått vite at det han skisserer og speukulerer i, ikke stemmer.

Det sier Joramo som samtidig sier at Stjernen vil komme med en utalelse fra styret senere i dag. 

– Han («Roffen») var jo på besøk hos oss for tre uker siden i forbindelse med jubileet og hadde han hatt noen synspunkter kunne han meget vel tatt kontakt da, sier Joramo.

Stjernen-lederen ønsker ikke å spekulere i hva slags baktanker Kirkvaag Jr. har og hvorfor han kommer med dette nå. 

– Jeg har også snakket med flere i dag som mener kritikken er urettferdig, sier Joramo.

Les også: Fikk ros etter tøff tid

Les også: Stjernen-styret – en gjeng med mot

Les også: Juntti, Berggren og Rahm måtte gå på dagen


 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.