Fredag ble det kjent at Storhamar ilegges 15 minuspoeng for svak økonomi. Også i Tønsberg er de nødt til å ta grep, etter at ingen av klubbens spillere har fått lønn for november.

– Per nå er ikke lønningene i orden. Ingen av spillerne har fått lønn for november, men vi jobber så godt vi kan for å ha dette på plass i løpet av neste uke. Uansett kan ingen kontrakter termineres før det har gått en måned, sier leder for Tønsberg og omegn ishockeyklubb, Roar Berg, til f-b.no.

Nå har spillernes egne agenter startet med å kontakte andre klubber.

– Vi har varslet alle spillerne om at økonomien er dårlig. Ingen er fristilt fra kontrakten foreløpig, men vi er klar over at spillernes agenter har kontaktet andre klubber på vegne av spillerne, sier han.

Ingen er foreløpig fristilt fra kontrakten

Berg forklarer at klubben blir nødt til å redusere kostnadene med 50 prosent, og sier at han forstår at spillerne er frustrerte.

– Vi må prate med spillerne og ha en dialog med dem, men per dags dato forholder vi oss til at ingen av spillerne er fristilt fra kontrakten, sier han.

– Hvordan ser du for deg situasjonen fremover i tid? Kan klubben bli tvunget til å fristille spillere fra kontrakt?

– Hypotetisk sett er det mulig at noen av spillerne må fristilles, men vi forholder oss til slik situasjonen er i dag. Vi forstår at spillerne tenker på sin fremtid og har forståelse for at agentene kontakter andre klubber.

Ligger sist på tabellen

Tønsberg ligger sist på tabellen etter 17 spilte kamper. I en pressemelding sendt ut av klubben, fremkommer det at ishockeylaget har hatt store utfordringer med å skaffe de inntektene som var budsjettert før sesongstart.

«Tønsberg Vikings er i dialog med sine samarbeidspartnere for å finne løsninger på de  økonomiske problemene både på kort og lang sikt. Den umiddelbare utfordringen er likviditet på kort sikt, og laget vil være avhengig av ekstern bistand for å kunne gjennomføre sesongen i GET-ligaen.» skriver klubben selv i pressemeldingen.