Keeper-Tommy: - Ble stresset av situasjonen

Tommy Johansen ankommer Stjernehallen

Tommy Johansen ankommer Stjernehallen Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

- Vær smartere, bruk energien riktigere og ikke gjør det vanskeligere enn det faktisk er. Disse tre tingene mener Tommy Johansen (30) skal til for å få Stjernen tilbake på vinnersporet igjen.

DEL

Til tross for en svakere sesonginnledning enn mange supportere hadde håpet på, finnes det lyspunkter i Stjernehallen. Med en redningsprosent på 92,2 prosent og 2,14 baklengsmål i snitt har Stjernens sisteskanse Tommy Johansen levert varene. 30-åringen har så langt denne sesongen fremstått med en helt annen ro enn hva tilfelle var i fjor.

– Det handler nok om at inngangen til sesongen i år har vært helt annerledes. Jeg er mye mer komfortabel med situasjonen nå, sier Johansen. Som strutter av selvtillit.

– Ble stresset

Det var etter fire-fem kamper ut i fjorårets sesong at Johansen i ble hentet tilbake igjen til Stjernen. 30-åringen, som gikk klubbløs en hel sommer før han fikk kontrakt med svenske Nybro, skulle erstatte Josh Robinson som brøt kontrakten med Stjernen.

– Da jeg ble hentet visste jeg at jeg skulle inn å erstatte en veldig god keeper i Josh Robinson. Det førte nok til at jeg kanskje ble unødvendig stresset, sier Johansen.

Og fortsetter:

– Jeg ønsket virkelig å vise meg frem fra dag én og det bar nok spillet mitt litt preg av.

– Krever mye energi

Denne sommeren har Johansen forberedt seg på en annerledes måte.

– Jeg har nok blitt litt smartere med årene. Der det tidligere sesonger har handlet mest om å løfte tungt, har jeg i år i stedet konsentrert meg mer om å ta vare på kroppen – på en bedre måte.

– Hva tenker du om de ti første kampene?

– Vi har dessverre vært litt for ujevne. I perioder viser vi gode takter, mens vi i andre perioder fremstår som tafatte. Dessverre har det vært litt enten eller for oss.

Tommys redningsprosent

Stavanger (B): 96,7

Sparta (B): 95,0

Lørenskog (H): 95,0

Lillehammer (H): 93,5

Storhamar (H): 93,5

Kongsvinger (H): 89,5

Frisk Asker (B): 83,8

– Hva skyldes det?

– I hovedsak at vi ikke gjør jobben vår. Mot Storhamar, Stavanger og Lillehammer er vi tro mot spillesystemet og gjør jobben kollektivt. Vi har en spillestil som krever mye. Den er bygget opp på hard jobbing, mye skøytegåing og at kollektivet til enhver tid fungerer. Da gjelder det også at vi er smarte, bruker energien riktig og ikke gjør det vanskeligere enn det faktisk er, sier Johansen.

Sto kjempekamp

Mot Lørenskog og mot Sparta sist hadde Johansen en redningsprosent på 95.

– Som lag er vi ikke til stede i Sparta Amfi. Dessverre, sukker Johansen.

– Men som keeper var du absolutt til stede ...?!

- He, he. Jeg føler jeg ga laget en sjanse til å vinne. Det var en godkjent kamp.

– Nå er du beskjeden ...!

- Jo, men så lenge vi ikke vinner kampen, så kan man ikke være fornøyd.

– Hva tenker du om at trener Leif Strömberg etter kampen kun mente du hadde gjort det du var ansatt til å gjøre?

– Han har for så vidt rett i det. Han skal kreve mye av oss.

Startet sju av ti

30-åringen har startet de tre siste kampene, sju totalt denne sesongen. Føler du at du nå har gjort keeperplassen til din?

– Planen er nok fortsatt at begge målvaktene skal matches. Det tror jeg også er bra for oss begge. Jeg føler at både Sander (Berg) og jeg har gjort oss fortjent til å ha det slik.

– Hva tenker du om din egen innsats så langt?

– Jeg vil si at jeg er tilfreds. Man vil alltid luke bort flere mål, men samtidig er jeg komfortabel med situasjonen jeg er i nå, sier Johansen som ser frem til torsdagens møte med Manglerud Star.

– Ingen lett oppgave. Vi har slitt mot MS ved flere anledninger nå.

– Vil du si at supporterne er for kravstore eller for utålmodige som roper om en høyere tabellplassering?

– Nei, det vil jeg ikke si. De skulle sikkert ønsket å se et lag som scoret flere mål. Hadde vi gjort det så kunne ting selvsagt sett annerledes ut. I tillegg blir det lett slik at kampene vi gjorde mot Vålerenga, Frisk Asker og Sparta ødelegger inntrykket.

Etablerer eget firma

Utenfor isen er sisteskansen i ferd med å etablere sitt eget firma.

Johansen har studert grafisk design, og i mai neste år er planen at hans eget firma skal stå på bena. Med 3D-visualisering skal han bistå byggefirmaer med å vise frem fremtidige prosjekter på en så realistisk måte som mulig.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken