Tønsberg-supportere med voldstrusler mot Stjernen-vakt

En Stjernen-vakt blir truet med juling av Tønsberg Vikings-supportere før søndagens kamp i Stjernehallen.

En Stjernen-vakt blir truet med juling av Tønsberg Vikings-supportere før søndagens kamp i Stjernehallen. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

"Nå er det Leif sin tur til å ende på sykestua", skriver en Tønsberg Viking-supporter på Facebook. Trusselen er rettet mot en av Stjernens vakter, og nå slås det full alarm i Stjernen-leiren foran søndagens kamp mellom Stjernen og Tønsberg.

DEL

- Vi ser meget alvorlig på dette, og vi har tatt den aktuelle vakten ut av tjeneste på søndag. Dette for å beskytte ham mot eventuelle voldsaksjoner fra en liten gruppe Tønsberg-supportere. Det er snakk om en utbrytergruppe fra den opprinnelige supportergruppa, sier Stjernens sikkerhetsansvarlig Per Anders Müller til f-b.no.

Les også: Sliter økonomisk - igjen

Henter inn politiet 

Stjernen har også varslet politiet om den aktuelle trusselen, og har gjort flere tiltak for å sørge for både vaktenes og publikums sikkerhet på søndag.

- Vi har blant annet sørget for at politiet vil være tilstede i hallen, og vi vet hvem den aktuelle personen bak trusselen er. Han vil ikke komme inn i hallen dersom han velger å vise seg her, sier Müller.

- Stemmer det at vedkommende var innblandet i bråk og kvalme sist Tønsberg gjestet Stjernehallen?

- Ja, det stemmer. Han ble bortvist fra hallen den gangen også, sier Müller, som legger til:

- Vi tar alltid slike trusler alvorlig, men det er viktig å understreke at dette er snakk om en liten gruppe personer. Supporterne til Tønsberg er i det store og hele en flott gjeng som er hjertelig velkomne hit, sier han.

Les også: Stjernen med sitt 17. tap for Lørenskog

Truer med anmeldelse

Lederen for Tønsberg hockleyklubb, Roar Berg, går hardt ut mot bråkmakerne på Facebook.

"Jeg har nå fått melding om at trusler fremsettes mot enkelte personer tilknyttet Stjernen og deres arrangement kommende søndag. Dette er fullstendig uakseptabelt og Tønsberg Vikings tar full avstand fra dette, skriver han på Tønsberg Vikings Facebook-profil, og truer samtidig med utestengelse og politianmeldelse.

"Jeg kan opplyse om at de som identifiseres vil bli Politianmeldt samt at de vil bli utestengt fra våre og mest sannsynlig andre GET klubbers arrangementer for resten av sesongen", skriver han.

Nulltolleranse

– Vi har nulltolleranse og vil om nødvendig utestenge personer som dette for alltid, sier Roar Berg.

– Det har seg slik at det er to supportergjenger rundt laget vårt i Tønsberg. Den ene gjengen er organisert, den andre er det ikke. Vi ønsker i utgangspunktet begge grupperingene velkomne, men alle må følge reglene som gjelder. Og trusler som har kommet mot Stjernen-vakten er langt utover det vi tollererer, sier lederen.

- Vi skal ha poeng

Den nåværende lederen i Tønsberg hockeyklubb er godt kjent med Stjernen og Stjernehallen. - Jeg spilte for Stjernen i omtrent 15 år og holdt det gående helt til eldre junior på slutten av 80-tallet. Men da vi kommer på besøk til søndag er det ingen tvil om hvor jeg hører hjemme. Vi har kanskje et av ligaens svakeste lag, men vi kommer forberedt. Vi skal ha med oss poeng. Og vi satser på alle tre, sier den engasjert hockeylederen, Roar Berg.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags