Gå til sidens hovedinnhold

Stjernen har snudd skuta

Artikkelen er over 7 år gammel

Et halvt år etter at Stjernen-spillerne måtte gå med på lønnskutt, er økonomien i klubben fullstendig snudd på hodet.

På 53-årsdagen til Stjernen, tirsdag, kunne ledelsen i klubben servere en aldri så liten bursdagsgave til medlemmene. Per 31. oktober i år lå nemlig Stjernen over 400.000 kroner foran budsjett.

– På samme tid i fjor lå vi rundt en halv million i minus, så forskjellen er jo på drøyt 900.000 kroner. Det er vi selvfølgelig godt fornøyd med, sier styreleder, Bjørn Viggo Nilsen.

God kontroll

Mens flere klubber i eliteserien har store økonomiske problemer om dagen, får Stjernen nå plutselig skryt fra hockeyforbundet.

– Vi har jo vært underlagt rapportering til forbundet helt inntil nylig, og tilbakemeldingene derfra er svært positive. Vi får faktisk skryt, sier han.
Før sesongen siktet klubben seg inn på et overskudd på 250.000 kroner etter fullført sesong.

– Foreløpig ligger vi godt an, men ting endrer seg gjennom en lang sesong. Målet om 250.000 i overskudd er realistisk, sier han.

Men det er ikke sånn at klubben kan slappe helt av ennå. Fortsatt er det utfordringer knyttet til likviditeten i klubben.

– Utfordringene går rett og slett på når vi får inn penger, og når fristen på regningene utløper. Dette er et utfordrende regnestykke, men vi jobber hardt for å betale alle regningene i tide – og foreløpig har vi klart oss ganske bra, sier han.

Planlegger neste sesong

Nilsen forteller videre at klubben allerede er i gang med å planlegge neste års sesong.

– Det stemmer. Vi ønsker å være tidlig ute i år, og er for fullt i gang med å se frem mot neste sesong, sier han.

Les også: Surt tap for erkerivalen

– Betyr det at evalueringen av det sportslige er i gang?
– Ja, alt fra det rent sportslige og samarbeidet med Wang, til det administrative skal evalueres. Den eneste forskjellen fra tidligere år er at vi nå ønsker å være tidligere ute. Det gir oss litt arbeidsro, sier han.

Styrelederen forteller at han er svært fornøyd med utviklingen i klubben den siste tiden – også rundt det sportslige.

Les også: Demonstrerte for ny hall

– Det blåser generelt en positiv vind over klubben om dagen. Satsingen på unge spillere begynner så smått å betale seg, og det virker som om supporterne våre liker det som skjer – selv om laget fortsatt sliter i bunnen av eliteserien. Min følelse er i hvert fall at folk ser lysere på fremtiden enn på lenge, sier han.

Men til tross for sunn økonomi; Nilsen lover at klubben ikke kommer til å ta av.

– Vi må fortsatt jobbe for å øke inntektene. Vi har gjort en jobb på det administrative, og folk i klubben samarbeider godt. Men fortsatt har vi en vei å gå, sier Nilsen til FB.

Kommentarer til denne saken