Han er den første brikken i puslespillet

Dan Nygård (27) skrev onsdag under for to år med Stjernen.

Dan Nygård (27) skrev onsdag under for to år med Stjernen. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Dan Nygård (27) er Stjernen-trener Magnus Sundquist sin første viktige brikke i det vanskeligste puslespillet på flere år.

DEL

Selv om flere klubber har vist interesse for Dan Nygård, valgte 27-åringen onsdag å signere en toårskontrakt for moderklubben Stjernen. Etter fire sesonger i eksil, forteller Nygård at han gleder seg til å komme hjem.

– Magnus og Stjernen har vist interesse for meg over lang tid nå, og jeg har hatt god kontakt med klubben. Det er derfor deilig å endelig kunne sette navnet mitt på kontrakten, sier Nygård.

Les også: Stjernen har re-signert egen spiller

En viktig signering

Nygård ble presentert som Stjernen-spiller under onsdagens pressemøte i Stjernehallen. Trener Magnus Sundquist forteller at Nygård blir en viktig brikke i jobben med å bygge opp en ny stamme i laget.

– Det blir han helt klart. Dan har hatt en meget god sesong i Tønsberg, og har blitt en rutinert spiller etter hvert. Det er godt å ha ham på plass, sier Sundquist.

Magnus Sundquist har en tøff jobb foran seg med å stable et habilt eliteserielag på bena før neste sesong. Stjernen-treneren innrømmer at det er en vanskelig jobb etter at spillerbudsjettet har blitt redusert til 1,9 millioner neste sesong.

– Ja, jeg har gang på gang sagt at det er en tøff jobb for en klubb med begrensede ressurser. Målet nå er å bygge opp en stamme i laget som vi kan beholde over flere sesonger. Kontinuitet er noe vi er nødt til å skape i klubben om vi skal henge med de neste årene, sier Sundquist.

– Hvor langt har dere kommet i jobben?

– Foreløpig har vi ikke mange spillere på kontrakt, men vi har hatt samtaler med de aller fleste fra årets tropp som er ønsket med videre. Mange har signalisert at de ønsker å fortsette i klubben, så her er vi absolutt på gang. Men det er en stor jobb som gjenstår, og det vil ta tid før hele troppen er spikret, sier Sundquist.

Stjernen-treneren har for øvrig nylig blitt enig med klubben om en ny kontrakt. Svensken skriver trolig under i slutten av denne uken.

Les også: Grotnes legger opp

Fire år ute

Dan Nygård valgte før 2009-sesongen å forlate Stjernen til fordel for Manglerud Star. Derfra gikk turen videre til Lillehammer og Tønsberg, før han nå altså vender hjem til Fredrikstad og Stjernen. Nå ønsker han å ta ansvar i moderklubben.

– Jeg har fortsatt store ambisjoner, og ønsker å være med på bygge opp noe bra her hjemme igjen. Jeg har sansen for Magnus, og er fast bestemt på å ta ansvar her hjemme, sier han.

– Det blir en helt annen situasjon for deg enn din forrige periode i klubben?

– Ja, den gangen var det litt andre forhold her. Klubben hadde mer ressurser, og jeg følte at jeg trengte mer spilletid for å utvikle meg som spiller. Men nå gleder jeg meg til å fortsette karrieren i Stjernen. Jeg har stor tro på at Magnus og styret klarer å stable et sultent lag på bena, sier Nygård.

Les også: Arena Fredrikstad kan stå klar i 2017

Se After Ice-sendingen etter Stjernens siste oppgjør mot Tønberg:

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags