At Stjernen har slitt tungt økonomisk i en årrekke kommer ikke som en overraskelse på noen. Lønnskutt og konkurstrusler har vært en del av hverdagen til byens hockeyklubb.

Lysere enn på lenge

Men nå kan en lettet Stjernen-leder, Trond Magnussen, fortelle at klubben – for første gang på lenge – har god kontroll over økonomien.

– Det ser bedre ut enn det har gjort på mange år. Vi har kjørt en streng linje, noe klubben har vært helt avhengig av, og det begynner å gi resultater, sier Magnussen.

Les også: Tapte stort på Hamar

Han forteller videre at klubben, som har et totalbudsjett på i underkant av 10 millioner kroner, nå ligger godt an til å klare budsjettet.

– Vi er har vært dyktige til å holde oss innenfor rammene. Vi har vært tydelige på at klubben ikke skal bruke mer penger enn vi har. Vi har også hatt noen tiltak, som blant annet gratiskampen mot Stavanger, som har gitt oss gode inntekter.

Stjernen tjente over en halv million kroner på gratiskampen, da 120 bedrifter betalte to kroner per tilskuer som var på kampen.

Magnussen innrømmer at det føles godt å endelig kunne betale regningene i tide.

– Vi har hatt noen tøffe år, og klubben har gjort en viktig og god jobb før jeg kom inn i bildet. Vi er ikke i mål, men det er selvfølgelig en god følelse å se at vi er på riktig vei, sier han.

Les også: Sju Stjernen-talenter tatt ut på landslag

Nekter å ta av

Stjernen har blant annet vært under overvåking fra forbundet på grunn av den økonomiske situasjonen i klubben. Det er det slutt på nå.

– Det viser jo at også forbundet ser at vi har gjort en jobb når det gjelder økonomien. Det er selvfølgelig positivt at de nå mener at vi har så god kontroll selv at de ikke må se på oss med argusøyne.

Men økonomisk opptur til tross; Magnussen har ingen planer om å slippe opp på tøylene.

– Det at vi har fått kontroll over økonomien betyr på ingen måte at vi er helt friskmeldt. Det er ikke sånn at klubben har mye penger på bok. Det er fortsatt langt frem, sier han.

– Så det blir ikke kjøpefest?

– He, he, vi følger med på markedet, og ting kan selvfølgelig skje dersom det blir skader eller lignende, men utgangspunktet vårt er at vi skal fortsette med den troppen vi har, sier Magnussen.