Red Beavers mobiliserer: - Vi skal bli størst og best igjen

Flying start: Red Beavers fikk en flying start i seriepremieren i fjor. Stjernen slo erkerivalen i Sparta Amfi. Søndag braker det løs igjen - denne gangen i Stjernehallen. (Foto: Kent Inge Olsen)

Flying start: Red Beavers fikk en flying start i seriepremieren i fjor. Stjernen slo erkerivalen i Sparta Amfi. Søndag braker det løs igjen - denne gangen i Stjernehallen. (Foto: Kent Inge Olsen)

Her jubler Stjernen-spillerne foran Red Beavers. Runar Sandsengen og Ole-Martin Johansen håper på mange slike scener også kommende sesong.

DEL

De to gamle beverne var sentrale da supporterklubben igjen så dagens lys foran fjorårets sesong.

- Vi fikk en flying start med et bra oppmøte og ikke minst seier i Sparta Amfi. Vi hadde rundt 200 medlemmer i fjor, noe som faktisk gjør oss til en av de største supporterklubbene i landet. Vi har samme ambisjon denne sesongen, kanskje med en ørliten økning i medlemsantallet, sier Runar Sandsengen.

Mobiliserer til ny arena

På lang sikt har supporterklubben ambisjoner om å vokse seg enda større også.

- Målet vårt er at vi skal være landets klart største supporterklubb i 2022. Da flytter Stjernen inn i Arena Fredrikstad. Da skal vi være størst på tribunen, størst i antall medlemmer - kort og godt landets beste supporterklubb, sier Sandsengen.

- Frem til det skal vi jobbe for at forholdene til supporterne skal være best mulig i den nye arenaen, fortsetter han.

Tror på jevn sesong

Supportergeneralen er optimist med tanke på sesongen som kommer.

- Treningskamper legger jeg ikke så veldig stor vekt på. Jeg har opplevd at vi har tapt samtlige kamper, for så å gjøre det bra i serien. Jeg har tro på en god sesong, med veldig mange jevne kamper, som vi forhåpentligvis kan vippe i vår favør, sier Sandsengen.

- Men savner du en notorisk poengplukker?

- Det gjør jeg. Det vil jeg også tro at Stjernen selv også gjør. I fjor hadde vi litt flaks med signeringen av Victor Backman. I år må andre stå frem. Kanskje Mathias Månsson står frem. Kanskje blir Marcus Bryhnisveen en hit. I tillegg må også etablerte spillere som David Hallström og Niklas Bröms ta ansvar, sier Sandsengen.

Han håper dessuten at Stjernen må bli kvitt «hjemmebanespøkelset» først som sist.

- Det er en kjennsgjerning at Stjernen har plukket for lite poeng på hjemmebane. Det tror jeg dessverre er en stor årsak til at publikum også til dels har sviktet. Seire trekker folk, så enkelt er det, slår Sandsengen fast.

Bidratt med penger

Beavers-leder Ole-Martin Johansen deler Sandsengens optimisme.

- Jeg har alltid tro på en god sesong. Laget må selvsagt bli mer stabile på hjemmebane, men gjør man det synes jeg det ser bra ut. Man ser konturene av Leif Strömbergs spillesystem allerede, sier Johansen.

Foran årets sesong har supporterklubben bidratt med penger til både «Folkets spiller-aksjonen» og ikke minst Stjernens «Spire-prosjekt».

- I fjor arrangerte vi bussturer til en seks-sju bortekamper. Det blir mange turer i år også, men vi er opptatt av at vi får med nok personer. Vi tåler ikke å gå i minus på disse turene, sier Sandsengen og Johansen.

Kick off på fredag

Fredag inviterer supporterklubben til kick off på OMG.

Her kommer spillere og trener Leif Strömberg.

- En flott anledning til å bli kjent med guttene. Arrangementet er åpent for absolutt alle, sier Johansen.

- Det generelle målet til Red Beavers er at vi i tiden fremover skal appellere til den vanlige tilskueren i Stjernehallen - ikke kun den harde kjerne, sier Johansen.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags