Tap for Stjernen i Stavanger

TILBAKE: Victor Backman var tilbake på isen mot Stavanger Oilers torsdag.

TILBAKE: Victor Backman var tilbake på isen mot Stavanger Oilers torsdag.

Artikkelen er over 3 år gammel

Med kaptein Victor Backman tilbake gjorde Stjernen et ærlig forsøk, men det endte med 2–4 tap mot den suverene serielederen Stavanger Oilers.

DEL

Stjernen fikk en marerittstart i DNB Arena, hvor de ble overkjørt i åpningen. Hjemmelaget tok oppskriftsmessig ledelsen og det sto 9–0 i skudd etter fem minutter. I åpningen av 2. periode skjedde ting fort. Først utlignet Peter Wennerström, før Daniel Kissel ga hjemmelaget ledelsen på nytt. Tommy Kristiansen økte til 3-1, før Didrik Tollefsen reduserte på nytt. Oilers fikset en psykologisk viktig 4–2 scoring like før sidebytte. Stjernen gjorde et tappert forsøk på å slå tilbake, men det ble med forsøket. Fredrikstad-gutten Henrik Holm i Oilers-goalen sto mesterlig for vertene.

Slik var kampen:

4–2 SLUTT. 43–34 i skudd. Otto Honkaheimo kåres til Stjernens beste spiller av en lokal jury. Oilers keeper Henrik Holm fra Fredrikstad best hos vertene, men fikk ikke prisen som bestemann hos sammen jury.

4–2. 19.20. Stjernen med store sjanser, men det vil seg ikke.

4-2, 19.00 Stjernen har tatt ut Tommy Johansen. 6 mot 5 nå.

4–2. 17,45. 3397 tilskuere på plass i DNB Arena

4-2, 16,45. Stjernen jakter en redusering, men er foreløpig ikke i nærheten. De røde er dyktig slitne.

4-2, 15.00. Fem minutter igjen å gjøre det på, Stjernen. Har muligens brent det meste av kruttet. Anders Pedersen må gå i garderoben etter smellen han pådro seg.

4-2, 13,50. I motsatt ende redder Tommy Johansen. Kampen lever fortatt, men tiden går fort nå.

4-2, 13,20. Stjernens Saxrud Danielsen i stolpen. Typisk.

4-2, 13,07. Oilers fulltallige. Nå blir det blytungt for Stjernen.

4-2, 11,07. 2 MIN. Oilers. Kissel må ut. Anders Pedersen får seg en smell og blir liggende på isen. Nå får Stjernen sjansen til å redusere.

4-2, 10,44, David Hallström reduserer, men målet blir annullert. Dommeren mener Hallström bevisst kaster inn pucken i mål. Stjernen-trener Tolvanen opprørt over avgjørelsen.

4–2. 9.12. Tommy Johansen redder. Tjo hei. Kampen lever videre.

4–2 9.12 Straffe Oilers

4-2, 8.10. Oilers har grei kontroll på dette.

4-2, 5,20. Stillingskrig. Kan Stjernen slå tilbake?

4-2, 2,36. Begge lag fulltallige. Stjernen er absolutt med på notene.

4-2, 0,36. 2 min. Stavanger Tommy Kristiansen. 2. min Stjernens Peter Wenneström. Fire mot fire.

4-2, 0.00. Der droppes pucken for 20 avsluttende minutter.

3. periode:

PAUSE: 4–2. Stjernen yppet seg et par ganger i midtperioden, hvor de målmessig slo tilbake. Men da alle trodde det skulle stå 3–2 før sisteperioden, så dukket Mark Van Guilder opp på blå. Hans scoring var viktig. 29–20 i skudd etter 2. perioder. Kan Stjernen slå tilbake igjen? Tja ...

4-2, MÅL: 19,31 Mark Van Guilder. God natt igjen. Guilder få stå på blå. Muligens var det målet avgjørende. En psykologisk viktig nettkjenning for vertene før sidebytte. Håpløst.

3-2, 17,49. Oilers fulltallig. Stjernen svake i overtall.

3-2, 15,49, 2 min Oilers. Peter Lorentzen må ut. Nå da Stjernen. Overtall i to minutter.

3-2, 14.01. Stjernen fortsatt med på moroa, men viktig å få den neste scoringen nå dersom drømmen om poeng skal leve videre. Mye surr defensivt hos begge lag.

3-2, 10.00 Halvspilt kamp. 20–17 i skudd.

3-2, MÅL, 9,10 Didrik Tollefsen. Denne kampen lever videre. På pasning fra Backman overrumpler Tollefsen vertenes keeper. Ai ai ai.

3-1, MÅL: 8,06, Tommny Kristiansen. Nå er det snart natta i Stavanger for de røde. Oilers har satt inn et ekstra gir og de røde henger ikke med. Helt naturlig at det er en viss Tommy Kristiansen som scorer.

2-1, 6.00 Etter to kjappe mål, så svinger spillet begge veier. Oilers nærmest ny scoring. Kissel-rekka til Oilers skaper en del trøbbel.

2-1, MÅL: 1,46, Daniel Kissel. Oilers går rett i strupen på Stjernen igjen etter utligningen. Målsniken Kissel får stå ubemerket på kort hold og visper inn lagets andre mål for kvelden.

1-1, MÅL: 0,53, Peter Wenneström. Stjernens spiller nummer 31 får stå midt i skuddsektoren. Han fyrer av og Holms null sprekker. Tjo hei.

1-0, 0,00. Der er midtperiodens første puck droppet. Stjernen spiller fem mot fire.

2. periode:

PAUSE: 1–0. Oilers leder 1–0 etter at de virkelig tok kommandoen hjemme i DNB Arena. Tommy Johansen ble satt på flere prøver i åpningen, hvor hjemmelaget etter fem minutter ledet 9–0 i skuddstatistikken. Stjernen spilte seg opp utover i perioden, hvor de også kom til en del muligheter. Skuddstatiskken ble 12–12. Klarer Stjernen å slå tilbake i midtperioden?

19,55. Henrik Holm med god redning på slutten.

19,41. 2 min. Oilers. Målscorer Kunes må avslutte perioden i boksen.

17,13. Begge lag er nå fulltallige.

16.15. Det er Stjernen som nå spiller power play, men fortsatt null hull hos Holm i Oilers-buret.

15.13, 2 min Oilers. Forsberg.

14,30 Stjernen har ridd av det første minuttet i box play.

13,36, 2 min. Stjernen. Jesper Nipe.

1-0, 12,19. En kjemperedning av Tommy Johansen etter at en Oilers-spiller er på blank kasse.

1-0, 10,18 Oilers er fulltallige. Skuddene er nå 9–6 etter at de røde har hatt de seks siste på kassa.

1-0, 9,22, God Stjernen-periode i overtall, men Henrik Holm lar seg ikke lure.

1-0, 9,00, Bryhnisveen med kveldens første sjanse for gjestene. Men dessverre ikke i nettet.

1-0, 8.18, 2. min Stavanger. Det gjør seg neppe utslag på Richters skala at det er Tommy Kristiansen som må sone.

1-0, 7.15 Stjernen er mer med nå, men de helt store farlighetene har så langt uteblitt.

1-0, 6.15. Stjernen noterer sitt første skudd på mål for kvelden. Jada.

1-0, 5,00. Stjernen sliter med å komme ut av egen sone. Oilers dominerer stort og leder skuddstatistikken med 9–0. Puh!!!!

1–0 3,42, MÅL: Timothy Kunes. Med to sekunder igjen av Stjernens utvisning tar hjemmelaget oppskriftsmessig ledelsen. Presset i overtall blir til slutt for stort og Tommy Johansen må plukke den første pucken ut av nettet.

1,46: 2 min. Stjernen – Bryhnisveen

0,55: Tommy Johansen blir satt på kveldens første prøve, men redder mesterlig da en Oilers-spiller kommer på blank.

0.00: Første dropp er tatt i Stavanger.

1. periode:

Spillerne er kommet på isen. Snart klart for første dropp i Stavanger. Det gledelige er at Victor Backman er tilbake etter skade, men Markus Karlsson ble ikke klar for dyst. DNB Arena er i ferd med å fylles opp denne torsdagskvelden.

Stjernen-trener Jarmo Tolvanen (60) mener norsk hockey har utviklet seg, noe en jevn serie er en bekreftelse på. Tar du bort Stavanger Oilers og Kongsvinger i hver ende av tabellen, så er eliteserien jevnere enn noensinne.

Nettradio: Hør Stavanger Oilers-Stjernen direkte her

Ikke overrasket

– Jeg er i utgangspunktet ikke så overrasket. Både før og under sesongen har det vært mange tette matcher, så det er et tegn på at sporten er i utvikling i Norge, mener Jarmo Tolvanen.

Suveren serieleder

Torsdag tar Tolvanen med seg sitt Stjernen-lag til Stavanger, hvor den suverene seierslederen Oilers venter.

– Vi forventer som alltid en tøff bortematch i Stavanger, ettersom vi møter ligaens desidert beste lag. På en måte må vi vise hvordan vi håndterer en slik situasjon, men vi må gi oss en sjanse til å prøve å få med oss poeng hjem. Vi reiser ikke dit kun for en god prestasjon, men for å gjøre et ærlig forsøk, sier Stjernen-treneren.

Tilbake etter skade

Tolvanen er glad for at kaptein Victor Backman (25) er tilbake etter skade.

– Vi trenger alle mann, så jeg er glad for at spillere kommer tilbake etter skade. Nå er det kun Magnus Lindahl og Joakim Hjelm som er ute, konstaterer han.

Oilers Daniel Kissel (29) er på poengtoppen med 21 fordelt på 9 mål og 12 assist. Hele seks Oilers-spillere figurerer på topp-ti lista, så det blir sannsynligvis en het aften mellom stengene for Tommy Johansen (30) som til nå har en redningsprosent på 91,0.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags