Reiser ikke til Stjernen for å være døråpner

Stjernens nye keeper, Tommy Johansen, ankom Stjernehallen fredag ettermiddag.

Stjernens nye keeper, Tommy Johansen, ankom Stjernehallen fredag ettermiddag. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Tommy Johansen (29) gleder seg til å være med på det han kaller en Stjernen-opptur. - De har noe på gang, sier den nye målvakten.

DEL

Under ett døgn etter at Josh Robinson brøt kontrakten med Stjernen har klubben nå lyktes med å finne en erstatter. Det ble ikke uventet Tommy Johansen. Sisteskansen, med en fortid i blant annet Stjernen, Sparta, Lillehammer og Storhamar, blir spilleklar til søndagens kamp mot Stavanger.

Kamp om plassen

Fredag formiddag satt Johansen seg i bilen for å returnere fra Nybro - den svenske klubben han fikk en rekordkort karriere i. En uke var han tilsluttet laget på tredje nivå i Sverige. Søndag er han aktuell for å vokte goalen mot serieleder Stavanger Oilers i Stjernehallen.

- Jeg kommer ikke hjem for å være døråpner, men det ønsker sikkert ikke Sander Berg å være heller. Det blir garantert en kamp mellom oss om keeperplassen, så jeg må vise at jeg fortjener å stå, sier 29-åringen til f-b.no.

Les alt om Robinson-exiten her.

Kort opphold i Sverige

Johansen hadde en måneds kontrakt med Nybro. På forsommeren var han i en dialog med Stjernen, men den gang ble kontrakten lagt på is.

Det var lokalavisen i Nybro, 24Nybro.se, som først kunne melde fredag morgen at Johansen ble Stjernen-målvakt.

- Det var dealen vi hadde og vi visste at han kunne komme til å reise på kort varsel, sier Nybros Andreas Holfelt til nettsiden.

Kontrakt i to måneder

Sportssjef Rune Gulliksen sier til Fredriksstad Blad at han er glad for at klubben kom i mål med en ny målvakt såpass raskt.

– Tommy på sitt beste er en av de aller beste målvaktene her i landet, slår Gulliksen fast.

I første omgang har Johansen fått kontrakt i to måneder.

– Det er ingen tvil om at det var et slag i trynet for oss å miste Josh. Vi følte at vi hadde en x-faktor i ham. For oss var det vviktig å få på plass en ny keeper så raskt som mulig, og dermed få ro, sier Gulliksen som er glad for at hans tidligere elev takket ja til en Stjernen-retur.

– Han fortjener en sjanse hos oss og jeg synes det er beundringsverdig at han tar denne utfordringen på strak arm. Han virker svært revansjelysten, sier «Gullik» som også gir honnør til Sander Berg for hans opptreden på Hamar torsdag.

– Sander har hatt en veldig god utvikling. Vi har en plan for ham videre, og han har allerede bevist at han er en veldig god målvakt. Nå føler vi igjen at vi har et bra keeperteam igjen.

Bestemann i debuten

Tommy Johansen fikk sin ilddåp i eliteserien for nettopp Stjernen. Ti år senere er han nå tilbake i klubben.

Etter to sesonger i Stjernen reiste Johansen til Stavanger i 2008. Deretter gikk ferden til Lillehammer i to sesonger, før Storhamar hentet burvokteren. På Hamar ble det tre sesonger – og i 2012 ble han kåret til årets keeper i eliteserien.

- Jeg er glad for å komme til Stjernen på et tidspunkt de virkelig satser. De har allerede vist at de har et lag på gang, så det skal bli utrolig spennende å spille for dem, synes Johansen.

PS! Det var 8. november i 2006 at Johansen fikk sin eliteseriedebut. Det skjedde mot Vålerenga i Stjernehallen. Johansen kom da inn for Mathias Gundersen.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags