Gå til sidens hovedinnhold

Keeperduell foran Winter Classic

Artikkelen er over 4 år gammel

Sander Berg (20) eller Tommy Johansen (29)? Det er et av spørsmålene Jarmo Tolvanen (60) må ta stilling til før lørdagens Winter Classic-kamp.

Med Sander Berg mellom stengene har Stjernen vunnet fire av de fem seneste kampene. Den unge keeperkometen tør likevel ikke å spå hvem av de to Stjernen-målvaktene som får tillit lørdag.

– Det vet jeg ikke, og jeg har egentlig ikke tenkt så mye over det. Jeg tar en dag av gangen, så får vi se hva som skjer. Vi får som regel laget på fredag, og jeg regner med det er tilfelle også denne gangen, sier Sander Berg.

Stiller med smultringer

Tirsdag fulgte han opp det solide keeperspillet fra den råsterke seieren mot serieleder Stavanger lørdag. Mot tabelljumbo Kongsvinger stoppet han samtlige 28 skudd gjestene løsnet. På torsdagens trening må han derfor stille med smultringer til lagkompisene sine, som er en tradisjon i hockeygarderober hver gang målvakter holder nullen.

– Det fortjener guttene, gliser Berg.

Har grepet muligheten

Det var da Tommy Johansen pådro seg smell i foten tidlig i januar, at Berg fikk sjansen mellom stengene.

Oppgjøret i Sparta Amfi endte med 1–5 seier til Stjernen. Få dager senere ble det en ny triumf mot Lillehammer. Etter å ha tapt mot Storhamar fikk Stjernen en kraftig revansj borte mot Stavanger, før tirsdagens seier over Kongsvinger.

– Det har vært veldig gøy å få tillit. Guttene foran meg har også gjort en veldig god jobb,.

– Har det vært deilig å endelig få en sjanse?

– Man vil alltid spille kamper, sier Berg som etter beste evne forsøker å stenge ute all opphaussing av Winter Classic.

– Det blir en helt fantastisk kamp og ramme rundt. Men for oss spillerne er det viktig å holde en viss distanse til dette. Det er ikke lett, men det er samtidig viktig å ha langt fremme i hodet at det er 60 knalltøffe minutter vi har i vente.

– Ikke bestemt seg

Stjernen-trener Jarmo Tolvanen ønsker ikke å røpe hvem av de to målvaktene han gir tillit på lørdag.

– Vi har ikke engang tenkt på dette nå. Faktum er at Sander har prestert på et veldig bra nivå den siste tiden. Vi har et par treninger til før lørdag, så vi får ta en avgjørelse på dette på keeperplassen når det nærmer seg, sier Tolvanen.

– Det er uansett bra at vi har to solide keepere i troppen, fortsetter finnen.

Se Stjernen trene på FB

Onsdag var det frivillig trening i Stjernehallen. Torsdag og fredag trener Stjernen som normalt, før man har en morgentrening på Fredrikstad Stadion. Den ser du for øvrig direkte på f-b.no fra klokken 09.30.

Winter Classic-festen fra A til Å 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.