Curtis Gedig er Stjernens nye supersignering

Klar: Backen Curtis Gedig er klar for Stjernen.

Klar: Backen Curtis Gedig er klar for Stjernen.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

For ni måneder siden var Curtis Gedig (24) på try-out i NHL-klubben Calgary Flames. Nå er backen klar for Stjernen.

DEL

Gedig og Stjernen er enige om en intensjonsavtale og canadieren setter snart sin signatur til papirene som gjør ham til Stjernen-spiller.

Stjernen har lenge jaktet en stor toveisspillende back som minner mye om Ben Blood i spillestil. Det får de i 193 centimeter høye og 91 kilo tunge Curtis Gedig. Det knyttes store forventninger til den storvokste spilleren.

– Dette er en veldig stor signering for oss. Gedig regnes som en bedre back enn Ben Blood, og alle som så ham i fjor, vet hva dette vil bety, sier Stjernen-leder Bjørn Viggo Nilsen.

Curtis Gedig

Alder: 24

Født: Westbank, Canada

Høyde/Vekt: 193 cm, 91 kg.

Tidligere klubber: Merrit Centennials (BCHL), Cowichan Valley Capitals (BCHL), Vernon Vipers (BCHL), Ohio State University (NCAA), Colorado Eagles (ECHL).

Ble NHL-draftet i 2009

Curtis Gedig er 24 år og en røslig kar. I 2009 ble backen draftet av New Jersey Devils i niende runde.

I 2010 spilte backen for Ohio State University hvor han blant annet var lagkamerat med Stjernen-målvakt Brady Hjelle.

Etter fire år på universitetslaget, hvor han også i en sesong var lagets kaptein, ble 24-åringen så sent som i september i fjor invitert til såkalt åpen treningsleir med NHL-klubben Calgary Flames. Blant 20 backer fikk Gedig kontrakt med klubben, men ble sendt til farmerlaget Adirondack Flames.

God i undertall

Herfra gikk turen videre til Colorado Eagles i ECHL, hvor han i fjor spilte 30 kamper og bidro med tre scoringer og 14 assist.

Gedig beskrives som en pucksikker og skøytesterk back.

– En utrolig spennende spiller og en litt annen backtype enn vi har. Vi har bevisst valgt å bruke god tid på den siste importen, og vi har gjort mye research. Vi har vært opptatt av at han i tillegg til å ha den rette størrelsen, også er god på skøyter. I Europa, med større isflate, blir man ofte avslørt på skøyteferdighetene, sier styremedlem i Stjernen, Renè Hansen.

Startet innsamling

For å finansiere Gedig har klubben satt i gang en innsamlingsaksjon kalt Folkets spiller.

Tirsdag hadde det kommet inn i overkant av 50.000 kroner. Trond Magnussen har tidligere uttalt at han hilser alle bidrag velkommen.

– Vi er takknemlig for alt vi får inn, men en spiller av et slikt kaliber vi ønsker oss, koster naturligvis litt, sier Magnussen. Han støttes av Stjernen-leder Bjørn Viggo Nilsen.

– Vi har tatt en liten sjanse ved å signere en spiller av et slik kaliber, og håper folk og næringslivet er med å støtte oss, sier Nilsen til FB.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags