– Det var utrolig gøy i dag. Jeg trives allerede veldig godt i laget og jeg er veldig glad for at jeg fikk debutere på hjemmebane.

Her er kampen minutt for minutt!

– Ekstra deilig var det selvfølgelig at vi vant og tok tre viktige poeng, sier Stjernens nye back, Ben Blood.

Scoret to i debuten

Stjernen startet kampen tamt, men scoret kampens første mål. Det var debutant Ben Blood som scoret i overtall for Stjernen. Litt over et minutt senere utlignet Kongsvinger ved Alex Vyhonsky.
 

– Jeg har ikke spilt overtallsspill siden «College», så at jeg scoret to mål i dag, det er faktisk ganske stort. Det var utrolig morsomt, sier han og legger til:
 

– Men jeg håper ikke at noen nå forventer at jeg skal score to mål i hver kamp. For det tror jeg ikke jeg klarer.
 

I andre periode var Stjernen mer på. De kom til flere gode muligheter og hadde tilsynelatende mer kontroll på kampen. Etter omtrent fem minutter sendte Robin Axbom hjemmelaget i føringen igjen.
 

I tredje periode tok Stjernen kontroll fra første dropp. Etter 1.45 økte Rasmus Ericsson Stjernens ledelse til 3–1. Med 56 sekunder igjen av tredje periode scoret Ben Blood sitt andre mål for kvelden.

– Kongsvinger kjempet hardt

– Kongsvinger kjemper hardt hele kampen og vi kom litt på hælene etter deres utligningsmål. Men vi holder oss til planen hele kampen og det holder til seier og tre poeng, avslutter han.
Trener Magnus Sundquist er svært fornøyd med jobben Ben Blood gjorde i debuten.
 

– Han var god i dag og viste en utrolig ro i spillet. Han har bra overblikk, trykker til og er autoritær i spillet sitt, sier Sundquist.
 

– Blood liker å spille tøft, forklarte du han på forhånd hvordan han måtte opptre for å unngå utvisninger?
 

– Ja, vi snakket litt om hvor de norske dommerne legger listen. Han er en klok spiller og hadde ikke noe problem med å tilpasse seg dette, sier Sundquist videre.

Trygghet på backsiden

Han skryter også av de andre backene til Stjernen. Spesielt Erik Lundin og Robin Axbom gjorde en meget god jobb for Stjernen.
 

– Vi merker at Lundin er tilbake fra sykdom og at Axbom har fortsatt i sitt bra spor. De gir en trygghet som gjør at også våre yngre backer blir enda tryggere, avslutter Sundquist.
 

Robin Axbom synes ikke Stjernen kom helt opp på sitt toppnivå, men at de ikke leverte en dårlig kamp.
 

– Vi er ikke på vårt beste, men vinner allikevel. Men vi tar med oss mye positivt fra denne kampen inn mot Vålerenga-kampen på søndag.
 

ISHOCKEY-FAKTA:

Stjernen - Kongsvinger 4-1
(1-1, 1-0, 2-0)
Stjernehallen, 1.403 tilskuere
Mål 1.periode:
1-0 (14.05) Ben Bloode (George, Dickenson)
1-1 (15.35) Alex Vyhonsky (Fremming, Nilsson)
Mål 2.periode:
2-1 (4.56) Robin Axbom (Trnavsky, Ericsson)
Mål 3.periode:
3-1 (1.45) Rasmus Ericsson (Nygård, Trnavsky)
4-1 (59.04) Blood (Dickenson)
Skudd:
42-20 (10-8, 18-7, 14-5)
Utvsinger:
Stjernen 4 x 2 minutter, Kongsvinger 6 x 2 minutter
Dommere:
Hans Petter Berg og Anders Sørensen