Nå vil Stjernen ha deg ut i marka!

Ut i marka: Knut Egil "Kompa" Hanssen (til høyre) blir fagansvarlig for Stjernens nye prosjekt "Stjernen Aktiv" - et prosjekt som henvender seg til de som ønsker å komme seg opp av sofaen og ut i marka. (foto: Harry Johansson)

Ut i marka: Knut Egil "Kompa" Hanssen (til høyre) blir fagansvarlig for Stjernens nye prosjekt "Stjernen Aktiv" - et prosjekt som henvender seg til de som ønsker å komme seg opp av sofaen og ut i marka. (foto: Harry Johansson) Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Vi har verdens beste treningsrom som nærmeste nabo. Dette ønsker vi å bruke til å motivere flere mennesker i Fredrikstad til å drive fysisk aktivitet.

DEL

Det sier Stjernen-duoen Roy Freddy Andersen og Bjørn Viggo Nilsen. I disse dager lanserer byens ishockeyklubb et prosjekt man kaller for "Stjernen Aktiv", et aktivitetsprogram over ti uker der målet er å hjelpe folk i gang med trening.

– Målgruppen er utrente i alle aldre som trenger et "dytt i ryggen" og inspirasjon i et fellesskap der de kan komme i gang med trening, aktivitet og å legge om kosthold og livsstil, sier Roy Freddy Andersen.

Åpent for alle, men ...

Han understreker at man ikke trenger å være verken Stjernen-medlem eller tilskuer.

– Dette er et tilbud for hele byens befolkning, men målgruppen er de som ikke trener fra før av, men som trenger støtte og motivasjon til å komme i gang. Vil man gjøre det sammen med andre kan "Stjernen Aktiv" passe perfekt. Vi har satt et tak på rundt 50 personer og det er nå mulig å melde seg på via en link på våre hjemmesider, sier Roy Freddy Andersen.

– Bakgrunnen for at vi ønsker å ta dette initiativet – som tross alt er et stykke unna det vi driver med til daglig – er at vi i klubbens visjon slår fast at Stjernen skal gjøre Fredrikstad til et bedre sted å bo. Det skal vi gjøre gjennom engasjement, prestasjoner, opplevelser, samhold og idrettsglede, sier Andersen.

Ledes av "Kompa"

Det er på mandager og onsdager det skal trenes. I tillegg er det planlagt ulike temakvelder der man blant annet kan få kostholdsråd.

Treningene vil bli ledet av tidligere Stjernen-spiller Knut Egil "Kompa" Hanssen. "Kompa", som har ti sesonger og 300 kamper på Stjernens A-lag bak seg, jobber i dag som førstelektor ved Høgskolen i Østfold i idrettsfag.

– Knut Egil passer perfekt inn i vårt opplegg. Han har hele livet jobbet med fysisk aktivitet og han er en person som bruker godt humør og klapp på skuldra som viktige verktøy for å få folk til å yte det lille ekstra, sier Roy Freddy Andersen.

- Bruker byens flotteste treningsstudio

Hanssen gleder seg til å komme i gang med prosjektet.

– Jeg brenner jo veldig for folkehelsa. I tillegg brenner jeg for Stjernen – en klubb som betyr mye for meg – og som har gjort mer for meg enn jeg har gjort for dem. Derfor er det ålreit å stille opp for klubben når man først blir spurt, sier "Kompa".

– Det er flott at Stjernen tar initiativet til å gjøre ting for befolkningen. Får vi noen opp fra sofaen og i gang med trening er det helt topp. Vi er utrolig heldig som har Fredrikstad-marka som nærmeste nabo, og vi skal selvsagt bruke marka for alt det er verdt. Vi skal møtes to ganger i uken – og hovedaktivitetene våre er gange og styrketrening – og etterhvert jogging, sykling og andre aktiviteter når formen er blitt bedre, sier "Kompa" som legger til at treningen vil bli tilpasset den enkelte.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags