Gå til sidens hovedinnhold

Heier får lite spilletid: - Ingen ideell situasjon

Artikkelen er over 3 år gammel

Andreas Heier (23) innrømmer at han har fått mindre spilletid enn han hadde ønsket seg i svenske IK Pantern. – Ingen drømmesituasjon, sier 23-åringen.

Han ønsker derimot ikke å skyte fart i eventuelle spekulasjoner rundt at han kan være på vei tilbake til Stjernen. Sportssjef Rune Gulliksen uttalte til Fredriksstad Blad tidligere denne uken at Stjernen følger Heiers situasjon nøye.

– Jeg har ikke snakket med Stjernen, og forholder meg bare til kontrakten jeg har med Pantern, sier Heier som i sommer skrev under på en toårskontrakt med klubben som nå ligger som nummer sju i HockeyAllsvenskan. 

Måtte bli hjemme

Onsdag var 23-åringen hjemme i Malmö, mens resten av laget tok morgenflyet til Umeå og bortemøtet med Björklöven onsdag kveld.

– Vi har 16 løpere på kontrakt så det sier seg selv at det er knallhard konkurranse om plassene, sier Heier.

Han var heller ikke med i kamptroppen da Pantern slo Leksand nylig.

– Vi har kun spilt seks kamper av det som er en lang sesong. Det handler også om å være tålmodig, sier Heier som har vært i troppen i fire av de seks første kampene.

– Ikke ideelt

Han innrømmer at situasjonen langt ifra er ideell – også med tanke på en fremtidig plass i landslagstroppen.

– Hvor langt unna en fast plass i kamptroppen føler du at du er på nåværende tidspunkt?

– Det tenker jeg ikke så mye på. Men jeg legger ikke skjul på at jeg gjerne skulle ha spilt mer, og at det akkurat nå føles litt frustrerende. Samtidig er det kun opp til meg selv. Det er jeg som må bevise at jeg er verdig en plass i troppen, og jeg er innstilt på å kjempe med nebb og klør. Dette handler også litt om å utfordre seg selv slik at man forhåpentligvis kan ta ytterligere steg i karrièren, sier Heier.

PS! HockeyAllsvenskan toppes av Timrå hvor Henrik Haukeland er keeper. Haukeland har stått sju kamper og har en redningsprosent på 94,35.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.