Stjernen-tap etter stort sjansesløseri

FEIL LAG JUBLET: Tommy Johansen er i knestående og må se at Henrik Malmström og Sparta koser seg i Stjernehallen. Foto: Thomas Andersen

FEIL LAG JUBLET: Tommy Johansen er i knestående og må se at Henrik Malmström og Sparta koser seg i Stjernehallen. Foto: Thomas Andersen

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Her fortviler Tommy Johansen (29) etter at hans gamle lagkamerater i Sparta tok en gjev skalp i Stjernehallen.

DEL

Det var en trykket stemning i Stjernen-garderoben etter 1–3 tapet for erkerivalen.

Tommy Johansen synes de røde hadde fortjent bedre, men at de ikke klarte å utnytte det spillemessige overtaket de to første periodene.

– Pucken ligger ofte og spretter foran deres keeper, men vi er ikke hete nok på grøten foran kassa, sier Johansen og sikter til sjansesløseriet offensivt.

Interjuver etter kampen på Nettradio Fredriksstad Blads Facebookside

Tungt nederlag

Stjernen-trener Jarmo Tolvanen tok nederlaget som en mann, men måtte innrømme at det var bittert.

– Jeg har sett lignende kamper før, hvor et lag dominerer stort de første to periodene. Dessverre klarte vi ikke å sette de mange sjansene vi skapte i mål, så jeg fryktet hva som kunne skje i den siste perioden, sier han.

– Ufortjent?

– Da de fikk inn et tidlig mål så var det et slags momentum for matchen. Sparta fikk et ekstra kick, og vi klarte aldri å slå tilbake. Samtidig er det viktig å understreke at dette ikke var en dårlig kamp av oss, sier finnen som skrøt av begge lags keepere.

Keeperduellen

Selv om Spartas Samuel Ward vant keeper duellen, så vartet også Tommy Johansen opp med glitrende spill. Da Stjernen jaktet en utligning i 3. periode kom Sparta to ganger på blank kasse. Begge duellene gikk «Tiger'n» seirende ut av.

– Jeg hadde faktisk forventet at denne matchen skulle bli mer spesiell. Tross alt spiller jeg mot mine gamle lagkamerater, hvor mange av dem fortsatt er blant mine venner. Men når vi ikke klarer å sette sjansene, så er denne sporten brutal, konstaterer han.

Herlig rivalisering

Stjernens Nicholas Jones forstår hvor mye et slikt oppgjør betyr for de to lagene.

– En herlig rivalisering mellom Fredrikstad og Sarpsborg, så det var synd vi ikke kunne gi hjemmepublikummet en seier. Vi skapte mye foran deres mål, men klarte ikke å omsette de mange sjansene i mål, konstaterte han.

– Vi får heldigvis raskt mulighet til å slå tilbake. Nå spiller vi fire matcher på sju dager. Det ser vi frem til, sier Jones til Fredriksstad Blad.

Slurv avgjorde

Jesper Nipe synes Stjerne styrte matchen såpass mye at de hadde fortjent bedre.

– Men slik er hockeyen. De setter 2–1 etter en slurv fra vår side, så da ble det tungt for oss, sier Fredrikstad-gutten.

En episode på tampen av 2. periode kan få etterspill. Spartas Niklas Roest plantet albuen i ansiktet på en Stjernen-spiller, men ble ikke tildelt noen straff av dommerne.

Spillemessig overtak

Det var knyttet stor spenning til Tommy Johansens (29) ilddåp mot gamle lagkamerater i Sparta.

Johansen ble ikke satt på de helt store prøvene i åpningsperioden, mens det var kollegaen Samuel Ward som ble satt på de største prøvene.

Begge holdt nullen, selv om Stjernen var nærmest ledelsen.

De røde satset offensivt etter sidebytte, men mot spillets gang var det Sparta som tok ledelsen 1–0 ved Henrik Malmström.

Stjernen som frem til da hadde sløst med sjansene slo umiddelbart tilbake.

En kanon av Adrian Saxrud Danielsen sang i nettet bak en sjanseløs Samuel Ward.

Stjernen som hadde hatt et spillemessig overtak de to første periodene fikk en tidlig kalddusj i 3. periode. Didrik Nøkleby Svendsen ga de blå en tidlig 2–1 ledelse og en stud virket Stjernen paralyserte. De klarte dessverre ikke å slå tilbake. I tom kasse fastsatte Eirik Børresen sluttresultatet til 3–1.

KAMPFAKTA

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags