Pinlig poengtap for Stjernen

BLE INGEN TREPOENGER: Jarmo Tolvanens Stjernen var storfavoritter mot Kongsvinger torsdag, men måtte gi fra seg poeng. Foto: Geir A. Carlsson

BLE INGEN TREPOENGER: Jarmo Tolvanens Stjernen var storfavoritter mot Kongsvinger torsdag, men måtte gi fra seg poeng. Foto: Geir A. Carlsson

Artikkelen er over 3 år gammel

Stjernen måtte ut i sudden death for å avgjøre matchen mot slaktofferet Kongsvinger.

DEL

Det endte til slutt med 5-4 seier til Stjernen.

Det var en svak forestilling Stjernen leverte fire dager etter at de beseiret tabelleder Stavanger Oilers. Det sto 3-3 etter to perioder, men så tok kaptein Victor Backman ansvar. Han ha Stjernen ledelsen 4-3 og alt så ut til å gå mot tre poeng. 20 sekunder før slutt fikset den tidligere Stjernen-spilleren Daniel Trnavsky 4-4 og sudden death. I overtiden avgjorde kaptein Backman, men det var likevel en skuffet gjeng som gikk i garderoben. Poengtapet kan bli kostbart ettersom Stjernen jakter en sjetteplass på tabellen. Dette var det første poenget til Kongsvinger på tre måneder.

Følg Kongsvinger-Stjernen her:

4-5, Victor Backman blir matchvinner i sudden death. Stjernen sikrer to poeng, men tapte samtidig en.

4-4, 3,22. Fortsatt ikke en avgjørelse i Kongshallen. Dette blir en sen kveld.

4-4, 2.00. Kongsvinger med stor sjanse til å avgjøre matchen, men Tommy Johansen redder.

4-4: Sudden death i gang.

Sudden death:

4-4: 20.00: Det blir sudden death. Stjernen har tapt ett poeng mot tabelljumboen.

4-4: 19.40: Kongsvingers Daniel Trnavsky utligner for Kongsvinger med 20 sekunder igjen av kampen. For en skrell, Stjernen.

3-4, Stjernen er fulltallig. Ikke lenge igjen nå.

3-4, 17.05: Stjernens Nick Jones må i fryseboksen. Kongsvinger skal spille to minutter i overtall.

3-4, 16.00: David Hallström nære ved å øke Stjernens ledelse, men svikter i det skuddforsøket.

3-4, 12.00, Stjernen har fortsatt kontroll på dette. Kun åtte minutter igjen.

3-4, 8.20, 2 min, Stjernens Lasse Fjeldstad. Kongsvinger leder nå skuddstaistikken 29-27.

3-4, 7,21, Stjernen klarte ikke å utnytte overtallet. Fortsatt spenning i Kongshallen. 3-3 mellom Sparta og Frisk-Asker nå.

3-4, 5,21, 2 min Kongsvinger

3-4, 2,53,. Stjernen-kapteinen tar ansvar og sender gjestene fra Plankebyen i ledelsen. Forhåpentligvis klarer Stjernen å cruise inn til tre poeng nå eller kan hjemmelaget på nytt slå tilbake?

3-3, 1.30. Helten fra søndagens oppgjør mot Oilers, Marcus Bryhnisveen kommer alene med keeper. Den tidligere Stjernen og Comet-burvokteren Hampus Bärby redder.

3-3, Droppen er tatt i Kongshallen. Sparta leder 3-2 over Frisk-Asker. Står det resultatet seg vil Stjernen med seier passere Frisk-Asker på tabellen.

3. periode:

3-3 PAUSE: 20 minutter som neppe vil bli husket lenge. Vertene utligner til 3-3. Nå må Stjernen opp i ringene skal ikke dette ende med et skikkelig mageplask på isen. Skudd etter 2. perioder: 21-22.

3-3, 17.00. Dommeren er på bena igjen.

3-3, 17.00. Stjernen har ikke klart å utnytte overtallet. Det mest dramatiske er at dommeren ligger nede for telling etter en kollisjon med Stjernen-keeper Tommy Johansen.

3-3, 15,34, 2 min, Kongsvinger

3-3, 10,30, 2 min, Kongsvinger

3-3, 9,37. Jussy Mörsky. Stjernen er på hælene og det utnytter vertene. Ikke ufortjent at Konsvinger utligner. Stjernen er skuffende svake for øyeblikket.

2-3, 5,30. Stjernen gjør alt for å øke ledelsen, men det står fortatt 3-2. Kaptein Victor Backman har vært nærmest å sette den fjerde.

2-3, 0,16, 2 min, Stjernens Didrik Tollfesen

2-3. Der droppes pucken for 2. periode.

2. Periode.

2-3 PAUSE. Stjernen slurver endel defensivt og faktisk så ledet vertene etter 13 minutter spill. Adrian Saxrud Danielsen og David Hallström scoret deretter, så Jarmo Tolvanens mannskap leder 3-2. Skudd: 10-12.

2-3, 16,37, David Hallström. (Heier, Bröms) Så tar Stjernen ledelsen og det er Hallström som er sist på pucken. Samme mann som for to minutter siden misset en straffe.

2-2, 14,35, Adrian Saxrud Danielsen. (Rondahl/Jones) Her ting skjer fort. Stjernen slår tilbake og Saxrud Danielsen utligner.

2-1, 14,04. Stjernen får staffe. Den misser David Hallström.

2-1, 12,58. Kim Lennhammer. Kongsvinger tar ledelsen etter et skudd fra Kin Lennhammer. Nok en gang må det videodømming til for å få en bekreftelse.

1-1, 6,51, 2 min, Stjernens Nick Jones

1-1, 6,32, Alex Vyhonsky. Hjemmelaget slår tilbake og utligner på en styring.

0-1, 3.52, Marcus Bryhnisveen. Tar kjøkkenveien og gir Stjernen ledelsen etter at dommeren måtte se målet på video for å godkjenne det.

Første dropp er tatt i Kongshallen.

1. Periode:

0-0, 0.00. Snart klart for kampstart i Kongshallen. Stjernen har tre kamper igjen før sluttspillet. Kongsvinger, Vålerenga og Lørenskog. Tommy Johansen vokter Stjernen-goalen.

– Ingen kamper er enkle

Klokken 18.30 droppes pucken, hvor Stjernen er storfavoritter. Norsk Tipping gir Stjernen en vinnerodds på 1,03, mens en hjemmeseier gir 17,5 ganger innsatsen.

– Ingen kamper i denne serien er enkle, understreker riktignok Stjernen-trener Jarmo Tolvanen. Statistikken derimot taler for at de tre poengene blir med hjem til Fredrikstad torsdag kveld. Sesongens fire matcher har alle endt med seier, henholdsvis 5-1, 4-1, 7–5 og 5–0.

– Dette er den jevneste serien jeg har opplevd siden jeg kom til Norge, men dessverre har ikke Kongsvinger de kvalitetene som skal til på dette nivået, sier Stjernens hjelpetrener Jörgen Wahlberg til f-b.no.

Helt fortapt

Kongsvinger ligger fortapt på bunnen med usle fem poeng på 52 matcher. Årets 13 kamper har alle endt med tap, hvor de har en målforskjell på 19–64.

Jarmo Tolvanen understreker at han ikke bruker mye tid på hvilket lag de kommer til å møte i sluttspillet.

– Jeg forstår at media og supportere synes det er interessant å spekulere i motstanderen. Det er uansett ikke vi som får velge, så personlig bruker jeg ikke energi på det. Min jobb er å få laget til å prestere når sluttspillet begynner, sier han.

Den samme oppfatningen deler hjelpetrener Wahlberg.

– Jeg har ikke tenkt på hvilken motstander vi kan få. Vi har en positiv statistikk de siste matchene mot Oilers, så i et sluttspill kan vi slå alle. Det viktigste nå blir å bygge opp en god følelse i laget innen sluttspillet begynner, mener han.

PS: Jostein Ekaas og Karel Slavata pådro seg en hjernerystelse under søndagens match i Stjernehallen og er ikke med til dagens match mot Kongsvinger.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags