Svensk 22-åring klar for Stjernen – spiller mot Sparta

Artikkelen er over 2 år gammel

Stjernen henter den svenske 22-åringen Viktor Lindell. – Han spiller mot Sparta, bekrefter Stjernens daglige leder Trygve Skøien.

DEL

Det er den svenske avisen Vimmerby Tidning som først meldte dette onsdag kveld.

– Vi hadde ønsket å beholde ham, men han er en fin gutt og vi ønsker han så klart lykke til i Norge, sier VIK-treneren Roger Forsberg til VT.

Den 181 centimeter høye centeren er venstrefattet. Han spilte ungdomsårene i Frölunda-systemet, og hadde en meget respektabel sesong i 2013–2014 hvor det ble 36 poeng på 45 kamper, ifølge statistikksiden Eliteprospects. Turen gikk videre til Brookings Blizzard i NAHL, mens han de to siste sesongene har spilt for Västerviks IK i svensk 1. divisjon og Allsvenskan. Han står også bokført med 13 juniorlandskamper for Sverige.

Spiller mot Sparta

Daglig leder Trygve Skøien sier kunne først ikke bekrefte overgangen siden ingen avtale er underskrevet. Men etter å ha tatt en telefon til Sverige, sendte Stjernen ut en pressemelding hvor de bekreftet overgangen:

«Da kan Stjernen Hockey Elite bekrefte at det er enighet mellom den svenske forwarden Viktor Lindell ifra det allsvenske laget Västerviks IK og Stjernen. Avtalen som signeres først i morgen av rent tekniske årsaker, vil i første omgang vare sesongen ut. Vi gleder oss til at Viktor kommer til Fredrikstad i løpet av landslagsoppholdet og han vil være spilleklar til oppgjøret mot Sparta i Stjernehallen neste tirsdag».

Kjenner til Månsson

Til Vimmerby Tidning sier Lindell at han må ha mer spilletid for å fortsette sin utvikling.

- Jeg trener mer spilletid, helt enkelt. Også er det spennende med et miljøbytte, men det sportslige var det viktigste. Jeg kjenner ikke så mye til Stjernen, foruten Leif Strömberg og at de har et par svensker, blant andre Mathias Månsson, sier Lindell.

Klubben forsøkte å få ham til å bli, men han ville selv til Norge.

Lite poeng

Stjernen har savnet en målmaskin denne sesongen. Lindell har notert bare 11 målpoeng på sine siste 99 kamper i 1. divisjon og Allsvenskan for Västervik. Stjernens sportssjef Rune Gulliksen mener det blir feil bare å se på poengene.

– Det er ikke på den måten vi bygger lag, ved bare å se på poengbiten. Det handler om hvordan laget ser ut, vi må tenke helheten – hvordan kollektive skal styrkes, både bredden og toppen, forklarer Gulliksen.

Han sier de har fulgt spilleren en stund.

– Ja, det er en spiller vi har fulgt med på. Han er ung (22 år), og har et ønske om mer spilletid og en ny rolle. Vi mener han vil gjøre en god jobb for Stjernen og få bra utvikling her. Vi ønsker spillere som er sultne og vil noe, og det er han, sier Gulliksen.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags