Paulsen har kommet inn på Naprapathøgskolen i Stockholm og slutter derfor med ishockey.

– Jeg har lenge slitt med skade og selv om jeg har blitt bedre, så vet jeg fortsatt ikke hva som var galt. Jeg mistet kraften i benet og har ikke fått trent skikkelig på lenge, forklarer 22-åringen.

Han forklarer at motivasjonen ikke har vært på topp den siste tiden, og at valget om å studere sånn sett passet godt nå.

LES OGSÅ: – Gleder oss til innspurten

Håper å kunne jobbe med hockey

– Jeg søkte egentlig litt for moroskyld, selv om naprapat er noe jeg har hatt lyst til å bli lenge. Da jeg fikk svar om at jeg hadde kommet inn var egentlig valget allerede gjort. Nå gleder jeg meg, sier Paulsen videre.

– Og jeg er veldig glad for at klubben har hatt forståelse for valget mitt.

Skolen starter allerede 12. januar og han og kjæresten er i full gang med å lete etter leilighet og jobb i Sveriges hovedstad.

LES OGSÅ: – Vi har blitt mye tryggere

– Det blir veldig spennende, men også ganske rart. Akkurat nå er det litt deilig å skulle gjøre noe annet enn hockey, men jeg vet jeg kommer til å savne det.

Han håper at han kan komme tilbake til hockeymiljøet etter fire år på skolebenken. Ikke som spiller, men i en annen rolle.

– Jeg er utdannet personlig trener også og håper at jeg en gang kan komme inn i hockeymiljøet som personlig trener, fysisk trener eller naprapat, avslutter han.

LES OGSÅ: FB lanserer egen Stjernen-app

Forstår valget

Daglig leder i Stjernen Trond Magnussen synes det er trist at Paulsen forlater Stjernen, men har full forståelse for 22-åringens valg.

– Michael har alltid vært en lagspiller og en gutt som er vokst opp i Stjernen. Det er selvfølgelig synd at han forsvinner, men jeg forstår godt valget om å satse på studier, sier Magnussen og legger til:

– Han har fått en god mulighet til å starte å studere noe han liker, jeg er glad på hans vegne og vil bare ønske han lykke til.

LES OGSÅ: Haukeland ønsker revansj, ikke ferie

Også trener Magnus Sundquist synes det er synd at Paulsen forsvinner fra klubben, men har forståelse for valget.

– Det er en kjempemulighet for Michael og noen ganger er man nødt til å ta slike valg. Jeg synes det er synd å miste han. Michael har alltid vært en lagspiller og alltid gitt alt, sier Sunduist.