Gå til sidens hovedinnhold

Stjernen-Gulliksen: - Lettet over å ha keeperen i boks

Artikkelen er over 5 år gammel

Sportssjef Rune Gulliksen er glad de har landet en ny målvakt. Den amerikanske keeperen Josh Robinson er (26) er Stjernens nye skuddstopper.

- Vi har vært tydelige på at keeperplassen har vært det viktigste å få på plass. Jeg er derfor lettet over å ha keeperen i boks, sier Rune Gulliksen til Fredriksstad Blad.

Årets målvakt

Målvakten har det siste året spilt i ECHL-laget Missouri Maverics, men har i perioden også vært lånt ut AHL-klubbene Springfield Falcons og Stocton Heat, men spilte bare tre kamper for førstnevnte. Han har tidligere også spilt 15 kamper for AHL-laget Texas Stars i 2013/14-sesongen. Samme sesong ble klubben AHL-mester. Han ble også kåret til ECHLs beste målvakt denne sesongen.

- Det er alltid utfordringer å hente spillere fra den andre siden av Atlanteren, men jeg føler vi har gjort en grundig jobb med å sjekke keeperen ut. Målet var å hente en solid keeper, men det var også viktig å finne en type som passet inn hos oss, sier Gulliksen.

Ærlige svar

- Som sagt har vi benyttet oss av våre kontakter, men vel så viktig har det vært å snakke med spillere som har spilt med og mot ham. Hos dem får vi oftest de mest ærlige svarene, fortsetter Gulliksen som ikke legger skjul på at keeperen fikk veldig gode skussmål.

- Hvor sikker er du på at dere har truffet blink?

- I dette gamet kan du ikke være sikker på noen ting. Men jeg er trygg på at dette er en keeper med gode kvaliteter. At han ble kåret til den beste keeperen i ECHLs bør være et kvalitetsstempel. Mange spillere som har vært og er i GET-ligaen har i løpet av karrieren vært innom denne ligaen, poengterer «Gullik».

Jakter center og back

- Hvem blir Stjernens neste signering?

- He, nå har vi hentet tre norske, samt en amerikansk keeper. Nå sikter vi oss inn på å styrke stallen med en center og en back. Går alt etter planen har vi spikret troppen i løpet av mai måned, sier Stjernens sportssjef.

26-åringen er 183 centimeter høy og veier 84 kilo.

Les mer om spilleren på Eliteprospect.com.

Se hvordan Stjernen presenterer sin nye sisteskanse på Youtube her:

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.