Skal arrangere Winter Classic på Fredrikstad stadion

Stort: Winter Classic er stort i NHL. Her er Detroits Henrik Zetterberg på vei ut på isen for Detroit mot Toronto i 2014-utgaven.

Stort: Winter Classic er stort i NHL. Her er Detroits Henrik Zetterberg på vei ut på isen for Detroit mot Toronto i 2014-utgaven.

Artikkelen er over 3 år gammel

Ti dager med hockeyfest på Fredrikstad Stadion skal det bli i forbindelse med Winter Classic 2017.

DEL

21. januar braker det løs med lokalderbyet Stjernen-Sparta på Fredrikstad Stadion og det er forventinger om at rundt 8.000 vil finne plass på tribunen.

På en pressekonferanse som ble sendt direkte her på f-b.no i dag - fredag - ble planene lagt frem.

Verken totalt budsjett eller program for 10-dagers festen er spikret for, men avgjørelsen om at denne isfesten skal være noe av det første - og største - som blir arrangert i Fredrikstads i 450-års jubileumsåret er nå bestemt.

Se pressekonferansen her:

  21.januar 2017 arrangeres Norges første Winter Classic på Fredrikstad stadion

  Utendørs arena

  Fredriksstad Blad skrev tidligere i vinter om Stjernens drøm om å arrangere historiens første utendørs Getliga-kamp.

  Styreleder i Stjernen Bjørn Viggo Nilsen uttalte da til Fredriksstad Blad at klubben i lengre tid har jobbet med planene.

  – Vi har hatt en positiv dialog med en rekke aktører, deriblant kommunen og ishockeyforbundet, sa Nilsen.

  Avisen vet at Sparta har takket ja til å bli motstander og at en dato nå er fastsatt.

  Halvannen million

  Gigantprosjektet kan ha en kostnad på opp mot halvannen million kroner. Dette inkluderer leie av rink, strømforbruk, baneleie og rigging. I tillegg kommer massevis av dugnadsinnsats.

  NHL-tradisjon

  Winter Classic har etter hvert blitt et kjent begrep også i Norge. I NHL har åtte sesonger arrangert Winter Classic. Her arrangeres det én vanlig NHL-kamp utendørs, på en stor Stadion i et område som har et NHL-lag som nedslagsfelt.

  Den første Winter Classic ble holdt i 2008 da Buffalo Sabres møtte Pittsburgh Penguins. Da Detroit Red Wings møtte Toronto Maple Leafs i 2014 møtte det opp 105.491 tilskuere. Årets kamp ble spilt mellom Boston Bruins og Montreal Canadiens.

  Også i den svenske serien, SHL, har det blitt avholdt utendørskamper med stor suksess. 28. desember i 2009 ble det satt svensk publikumsrekord på en ishockeykamp da 31.144 tilskuere overvar kampen mellom Frölunda og Färjestad på Ullevi i Göteborg.

  Send inn tekst og bilder «

  Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

  Artikkeltags