Ny hockeyfest på FBTV – se Magnus Sundquist og hans Brynäs i en fullsatt Gävlerink

DE SISTE FORBERDELSENE: Her gjør Magnus Sundquist seg klar til møtet med Djurgården. Fredagens duell ser du direkte på FBTV.

DE SISTE FORBERDELSENE: Her gjør Magnus Sundquist seg klar til møtet med Djurgården. Fredagens duell ser du direkte på FBTV.

Artikkelen er over 1 år gammel

Under Magnus Sundquists (52) ledelse har Brynäs tatt poeng i 15 av 17 matcher. – Jeg har fått en enorm tillit her, sier den tidligere Stjernen-treneren som i løpet av måneden skal diskutere fremtiden i klubben.

DEL

Sundquist har lagt inn gode aksjer med tanke på et videre engasjement. Etter at klubben sparket Tommy Sjödin og Janne Larsson, og forfremmet Magnus Sundquist, har laget tatt poeng i 15 av 17 matcher.

I kveld er Djurgården gjester. Fredag formiddag var det knapt billetter igjen å få kjøpt til oppgjøret der hjemmefansen skal hylle lagkaptein Jacob Blomqvist som runder 300 kamper for klubben.

I tillegg er det i år 20 år siden Brynäs tok SM-gull etter å ha beseiret nettopp Djurgården i finalen.

– Det kommer garantert til å bli bra kok på tribunen, sier Magnus Sundquist til Fredriksstad Blad.

SE KAMPEN DIREKTE HER: BRYNÄS – DJURGÅRDEN

Har du ikke abonnement på Fredriksstad Blad kan du teste oss i fem uke for kun 5 kroner: Kampanjepris på abonnement hos FB

Rekordjevnt

Treneren får skryt av både supportere og eksperter for måten han har snudd Brynäs-skuta på. Den svenske hockeybloggeren Hans Abrahamsson skrev nylig en kronikk i storavisen Aftonbladet der han konstaterte at Brynäs fremstår som et helt annen lag defensivt under Sundquists ledelse.

– Hvilke knapper har du trykket på?

– Det har i bunn og grunn handlet om tydelighet og struktur. Jeg synes vi fremstår mer som et lag nå enn tidligere, sier Brynäs-treneren.

Før kveldens kamp ligger Brynäs på 8. plass – poenget bak kveldens motstander Djurgården. De seks øverste lagene går rett til sluttspill, mens lag nummer 7, 8, 9 og 10 skal gjøre opp seg imellom om de to siste kvartfinaleplassene.

– Målsettingen er å komme til sluttspill selvsagt, sier Sundquist.

Han registrerer at det er uhyre jevnt i årets serie. Kun to poeng skiller ned til Rögle på 11. plass.

– Er du ikke på tå hev i 3x20 minutter er du sjanseløs. Vi er i en posisjon nå der vi har alle muligheter. Jeg tror det blir en morsom, men spennende avslutning, slår Sundquist fast.

– Ingen nødløsning

Han er glad for tilliten han har fått i den svenske SHL-klubben.

– Det ble tydelig kommunisert at jeg på ingen måte var noen nødløsning da jeg fikk denne sjansen. Klubben har gitt meg stor tillit og jeg har fått styre alt slik jeg ønsker.

– Hva tenker du om fremtiden?

– Vi skal snakke sammen i løpet av måneden.

– Stjernen har stått på stedet hvil

52-åringen følger fortsatt med på gamleklubben Stjernen.

– Har vi ikke kamp eller trening selv, så ser jeg Stjernen på Sumo. Jeg følger også med på det som skrives i lokalmediene.

– Hva tenker du om situasjonen i Stjernehallen om dagen?

– Jeg føler klubben har stått på stedet hvil i mange år. Dessverre. Det er flott at mange av ungguttene har fått sjansen den siste tiden, men de trenger mer erfaring og dyktigere spillere runde seg. Hvor bedre lag man har, hvor større er sannsynligheten for at talentene utvikler seg og tar det neste steget. Men slik situasjonen har blitt per dags dato er det bare å bruke disse talentene ut sesongen.

– Jeg håper inderlig at Stjernen slår tilbake nå som det nærmer seg en ny arena. Samtidig må klubben være klar over at en ny arena i seg selv ikke løser alt. På veien frem dit må man legge det nødvendige grunnlaget og sørge for at det faktisk blir et bra produkt å vise frem på isen også, avslutter Magnus Sundquist.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags