Lokale gutter på elitesamling

ELITESAMLING: Tobias Normann (til venstre), Stian Nybraaten Hansen, Niklas Finsrud (ikke med) og Trym Løkkeberg er tatt ut til eliteleir på Hamar. (Arkivfoto)

ELITESAMLING: Tobias Normann (til venstre), Stian Nybraaten Hansen, Niklas Finsrud (ikke med) og Trym Løkkeberg er tatt ut til eliteleir på Hamar. (Arkivfoto)

Ni lokale gutter er tatt ut til Ishockeyforbundets eliteleir som foregår på Hamar denne uken.

DEL

Elitesamlingen er en del av Isbjørn-prosjektet der landets mest talentfulle spillere født i 2000 og 2001 møtes for en uke spekket med harde treninger og innblikk i profftilværelsen.

– Flere interessante spillere

Jon Haukeland i Norges Ishockeyforbund forteller om flere interessante Stjernen-spillere som denne uken får prøve seg på Hamar.

– Det er mange bra gutter fra Stjernen - særlig fra 2001-kullet. De er seriøse, har gode holdninger og gir dermed seg selv gode forutsetninger for å lykkes om hockeyspillere.

Stian Nybraaten Hansen (16), Trym Løkkeberg (16) og Fredrik Hollberg (16) er en del av Stjernen talentfulle 2001-årgang og skal alle begynne på Wang Toppidrett i august.

– De får en veldig fin treningshverdag der skolegang og idrett kombineres på en god måte. Det blir en spennende overgang for disse spillerne, forteller Haukeland.

26 treninger i uken

Elitesamlingen er i midlertidig ingen dans på roser for de unge hockeyspillerne. Totalt skal spillerne gjennomføre 15 økter på is, samt 10-12 barmarkstreninger.

– De skal få kjørt seg ganske bra denne uken. Det blir mye trening, samt internkamper, så det blir spennende å se hvordan de responderer. De må lære å tåle mye trening.

Haukeland forteller at det tøffe treningsprogrammet er en bevisst strategi for å gi unge spillere en prøvesmak på hva som venter for å ta steg opp som elitespillere.

– Vi har masse gode spillere, men her får de kjenne på hva som kreves for å ta steget opp i det virkelig gode selskap. Da holder det ikke bare med talent.

Uttak eliteleir Hamar

Stjernen:

Stian Nybraaten Hansen, løper, 2001

Trym Løkkeberg, løper, 2001

Fredrik Hollberg, back, 2001

Brian Martinsen, back, 2001

Niklas Heier, løper, 2000

I andre klubber:

Tobias Normann, keeper, 2001, Färjestad

Robin Sakshaug, back, 2000, Lillehammer

Daniel Sakshaug, løper, 2000, Lillehammer

Sander Hurrød, løper, 2000, Frisk Asker

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags