Historisk tap for Stjernen: – Aldri opplevd maken i min tid i klubben

TUNGT: Anders Pedersen scoret for Stjernen mot Ringerike, men det ble det åttende strake tapet.

TUNGT: Anders Pedersen scoret for Stjernen mot Ringerike, men det ble det åttende strake tapet. Foto:

(Ringerike-Stjernen 4–3 e.s.d.) Seks ganger hadde Stjernen møtt Ringerike i en offisiell match, og seks ganger hadde Stjernen vunnet. I den sjuende ble det bråstopp. Anders Pedersen (25) sier han aldri har opplevd en så tøff periode i Stjernen som nå.

DEL

Ringerike vant 4–3 etter sudden death. Dustin Parks ble kveldens mann med tre mål, og avgjorde det hele etter 1.32 av forlengningen. Han tok med seg pucken fra egen sone og gjorde alt selv i spill tre mot tre.

– Jeg har aldri opplevd maken. Nå er det tungt, sier Pedersen, som er inne i sitt sjuende år i Stjernen. Han sikter til skader og tunge resultater. Stjernen har nå åtte strake tap.

– Når vi får en spiller tilbake, forsvinner to ut, føles det ut som, legger han til.

VI FULGTE KAMPEN DIREKTE HER!

Skadeplagede Stjernen fikk en blytung start på kampen, med to kjappe utvisninger i løpet av de første to minuttene. Ringerike har et bra overtall, og utnyttet det. 1–0 kom etter 2.52 minutter ved Anders Henriksen. På det tidspunktet hadde Ringerike 8–0 i skudd.

– Vi ble kjørt over Ringerike som gikk på skøyter og gjorde det enkelt. Vi var ikke på og det var egentlig bare flaut, sier Stjernen-spiller Andersen om starten.

Backhand-scoring

Stjernen kjempet seg inn i matchen, men slet med å skape de store sjansene. Det var langt farligere foran Tommy Johansen, men Stjernen-keeperen sto bra og hadde to-tre sterke redninger. Mot spillets gang utlignet nettopp Pedersen til 1-1, på pass fra Joacim Sundelius. Pedersen dro seg inn foran Johan Kallio i Ringerike-målet med et par backer på slep, og fikk lurt inn pucken med et backhand-skudd. Da var det spilt 13.58 minutter. Men Ringerike tok ledelsen på nytt to og et halvt minutt før første pause, og det etter svakt spill i egen sone av Stjernen. Først fikk Matej Galbavy stå helt alene i slottet – hans skudd traff stolpen. Ingen tok heller returen, som Dustin Parks enkelt kunne sette i mål. 2–1 var ytterst fortjent ut ifra spill og sjanser, og skuddene endte hele 19–3.

– Det var en fryktelig periode av oss, sier Pedersen.

Keeper-bytte

Det så ikke bra ut da Parks scoret sitt andre for kvelden og økte ledelsen til 3–1. I tillegg ble Tommy Johansen skadet da han ble kjørt ned av Ringerikes Joachim Engesveen, og en iskald Sander Berg måtte inn etter drøyt fem minutter av 2. periode. Johansen følte seg uvel etter smellen, men skal ikke være alvorlig skadet.

Stjernen jobbet seg tilbake i kampen. Først reduserte Maksims Ponomarenko med et lurt dragskudd mellom bena på Kallio, før Christoffer Larssen Berger utlignet til 3–3 to minutter før pause. Målet kom i overtall da Berger plukket opp en retur.

For sent

I den tredje perioden var Stjernen det klart beste laget, og skapte flere brukbare sjanser som kunne avgjort kampen. Men det ville seg ikke, tross 12–4 i skudd. Kampen gikk til sudden death.

– Man vinner ikke ishockeykamper når man begynner å spille ishockey i 3. periode, selv om vi dominerte den, oppsummerer Pedersen.

Som alltid ble det åpent og sjanserikt i spill tre mot tre, og etter halvannet minutt falt avgjørelsen da Parks overlistet Sander Berg. Dermed var Stjernens første tap mot Ringerike et faktum. Likevel skal det svært mye til for at Stjernens sluttspillplass skal bli truet. Stjernen har et forsprang på 15 poeng ned til Ringerike etter tapet – det gjenstår 11 kamper av grunnserien.

– Det var tøft å komme under tidlig, og man merker at vi er et lag som ikke er vant til å vinne nå. Vi prøver å holde humøret oppe i spillergruppa og jobber hardt for å vinne noen ishockeykamper igjen. Men akkurat nå er det tungt, avslutter Pedersen.

Kampfakta

Eliteserien ishockey:

Ringerike - Stjernen 4-3 e.s.d.
(2-1, 1-2, 0-0, 1-0)

Schjongshallen. 441 tilskuere.

Mål, 1. periode:

1-0 (2.52) A. Henriksen (M. Söderberg, M. Galbavy)

1-1 (13.58) A. Pedersen (J. Sundelius, C. Berger)

2-1 (17.21) D. Parks (M. Galbavy, M. Söderberg) 

2. periode:

3-1 (24.51) D. Parks (D. Ryttar, M. Galbavy)

3-2 (27.35) M. Ponomarenko (M. Eskesen, N. Bröms)

3-3 (37.56) C. Berger (J. Sundelius, A. Lindgren)

3. periode:

Ingen.

Sudden death:

4-3 (61.32) Dustin Parks

Skuddstatistikk: 31-27 (19-3, 6-10, 4-12, 2-2)

Utvisninger:

Ringerike 5 x 2 min.

Stjernen 6 x 2 min.

Hoveddommere: Eirik Hansen og Christian Bo Persson.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags