Første Stjernen-seier borte på 310 dager

SCORET: Marcus Bryhnisveen scoret to mål mot Kongsvinger.

SCORET: Marcus Bryhnisveen scoret to mål mot Kongsvinger.

Artikkelen er over 1 år gammel

(Kongsvinger-Stjernen 1-8) Etter 310 (!) dager uten seier på bortebane, så slo Stjernen til med en brakseier.

DEL

Det har vært langt mellom høydepunktene for Stjernen denne sesongen. Og på borteis har det vært skikkelig motbakke. Faktisk må vi helt tilbake til forrige sesong, den 28. februar i 2017 for å finne sist kamp Stjernen kunne returnere med tre poeng.

Klasseforskjell

I årets første seriekamp var det duket for et skikkelig bunnoppgjør mellom lag ni og ti på tabellen. Kongsvinger kom rett fra en triumf over Oilers sist. I tillegg hadde de hentet inn Andrew Hare som keeper. Skulle det bli hans store kveld? Nei!

Åpnet friskt

Stjernen åpnet friskt og tok tidlig tak i det hele. De spilte kontrollerte med solid defensivt spill, samt skapte en rekke sjanser. Det skulle likevel ta Stjernen nesten ti minutter å ta ledelsen, men krigermålet til Joacim Sundelius var bare forretten. Riktignok utlignet Kongsvinger til 1-1, men så var det takk og farvel i målprotokollen. Marcus Bryhnisveen fikset både 2–1 og 3–1 før sidebytte.

Påskrudd

For Stjernen var dette på ingen måte noen trygg ledelse, men denne torsdagskvelden fortsatte de å være påskrudd. Karel Slavata, Dan Nygård og Mikael Mikalsen pynter på til en 6–1 ledelse etter to perioder. Stjernen med god fart på skøytene, mens vertene ofte måtte ta statistenes roller.

De siste 20 minuttene ble et antiklimaks, selv om Karel Slavata tidlig ble tomålsscorer med sin 7–1 scoring. Petter Røste Fossen fastsatte like før slutt til 8–1. Litt av en triumf for lagets nye trener Darren Treloar og Jörgen Wahlberg.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags